Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/auzu-parslu-putra-bez-augliem-un-zaptes/

Auzu pārslu putra bez augļiem un zaptes

Problēma tāda. Dažu iemeslu dēļ uzturā jālieto auzu pārslu putra, bet man neizdodas to pagatavot, lai būtu garšīga, līdz ar to adresāta vietā man nākas visu putras kastroli izēst pašai... Tīrā veidā auzu pārslu biezputra negaršo, ar zapti negaršo, ar augļiem arī ne. Vai vispār ir iespējams kaut kādā citādā veidā tās pārslas sagatavot?

  • Ja drīkst ēst, vāri tikai pienā, pieliec vairāk gan sāli, gan cukuru (var arī vanilīna cukuru piebērt), tad putras garša ir stiprāka, izteiktāka.
  • Bērniem garšo, ja virsū uzkaisa cukuru un kanēli. Ja vēl parasta cukura vietā izmanto kādu dekoratīvo, tad pavisam labi garšo.
  • Samal dzirnaviņās un cep pankūkas, kēksus, plātsmaizes.
  • Patīk tāda putra, lai pārslas gandrīz izšķīdušas būtu - vāru uz lēnas uguns ūdenī, kamēr pavisam mīkstas, tad pieleju pieniņu un cukuru - uzvāru. Pati ēdu ar sviestiņu - negaršo man ar zapti. Jautājums - kas garšo pašam adresātam. 
  • Auzu pārslas vēl var sagrauzdēt uz pannas sviestā, ar cukuru.
  • Pieber vai nu kanēli vai vanilīnu un var pielikt rozīnes.
  • Redz, tur jau tā lieta, ka jāēd tieši putra, faktiski pat tume, nekādas pankūkas un grauzdējumi neder. Ar cukuru vien laikam nebūs līdzēts, bet jebkādi augļi - svaigi vai žāvēti - kā putras sastāvdaļa tiek kategoriski noniecināti... Ja varētu kaut kādā veidā kombinēt ar liesu gaļu vai kaut ko tādu... bet laikam jau tas garšotu briesmīgi.
  • A nekā - sacep gaļiņu ar sīpoliem un burkāniem - vai kā nu labāk patīk- un kā mērcīti - paari putrai- ne saldai, protams. Ari tā nav ne vainas!!!! Es ēdu.
  • Mūsmājās vāru auzu pārslu (un arī visas citas putras) tikai pienā, BEZ sāls, cukura un jelkādiem citām piedevām. Beigās mazliet sviesta, kamēr putra briest un dziest. Bērni ēd tikai tā un - garšo. Varbūt jāmēģina pierast? Toties, kad pierasts, nekāda cita vairs neliekas garšīga.
  • Bērniem jau laikam daudz ko var ieaudzināt, bet ar pieaugušajiem tā pagrūti. Man vienam lielajam cilvēkam tā putra jāēd.
  • Nu kāpēc tad ar gaļu nevar? Visu var –  piemēram putru saldie varianti vienkārši riebjas. Esmu ēdusi pienā vārītu auzeni un pa vidu sacepts speķītis ar sīpoliem un ļoti gardi.
  • Putrai var gaļas mērci klāt uztaisīt.
  • Cik var noprast, tad slimnieciņam nebūtu vēlams aizrauties ar ceptiem, pārvircotiem un visādi citādi kuņģim kaitīgiem ēdieniem, vai ne? Ja tā, tad to gaļas piedevu varbūt taisi vairāk sutinātu vai vārīti. Es domāju mērcīti un saldā, skābā krējuma vai piena bāzes. Tad tev nav jāuztraucas arī par to, ka putra pienā vārīta.
  • Auzu pārslu putru parasti ēdu ar sviestiņu.
  • Pārleju auzu pārslas ar pienu (ūdeni),uzbriedinu un ēdu nevarot. Ta saglabājas visi vitamīni.
  • Ļoti garšo piena zupiņa ar auzu pārslām un rozīnēm!
  • Var savārīt auzu pārslas kopā ar kukurūzas pārslām vai citiem putraimiem
  • Pamēģini pasniegt ar kapātu liesu gaļu (tad gan vārot putru cukuru neber klāt), žāvētu zivi.

Komentāri

obsession:
12.12.06 10:43:18

Uudenii vaariitu auzu paarslu biezputru (izmantoju 1 minuuti vaaraamaas paarslas) veel karstu samaisa ar aukstu jogurtu (ljoti garshiigi ar vaajpiena (vairaak zhelejveida konsistence!) avenju vai kaadu citu JOGIJU) - njam, njam, njam :)!
atlântico:
19.03.07 11:50:19

paarleju paarslaam karstu uudeni, uzbriedinu un samaisu ar sablendereetu banaanu un kivi (zemeneem). var pielikt kaadu jogurtu. ljoti veseliigi un garsho dieviigi:)
kaķe:
14.05.11 11:41:46

uzvāri ūdeni ar šķipsniņu vegetas pieber auzu pārslas un ēd ar sviestu. ir garšīgi.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS