Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/avokado-ko-ar-tiem-iesakt/

Avokado - ko ar tiem iesākt

Veikalā šodien redzēju smukus avokado, viens tika arī nopirkts, bet tagad kasu pakausi, ko ar to iesākt.... Vai varat lūdzu ieteikt kādus salātiņus vai ko tādu, lūdzu?

  • Baltmaize, avokado, (ola vārīta), sāls - tas maizīte brokastīs. Salātos. Avokado, tomāts, mozzarella siers, olīvas, garneles.
  • Rīsi, avokado, ola, krabju nūjiņas, majonēze. Ļoti sātīgi. Jeb vienkārši sagriežu uz maizes un pārkaisu ar garšvielām.
  • Nomizo sagriež nelielās šķēlēs un vico iekšā, ka prieks. Var pie salātiem, uz maizītes smērēt.
  • Avokado, gurķis, tomāts, marinētie ķiplociņi un kūpināta vista. Pa virsu pavisam nedaudz majonēzes ( es uz katra šķīvja uzlieku , nevis jaucu visu kopā). Bet puika ēd tāpat vien, es citreiz ar citronpipariem.
  • Avokado, gurķis, tomāts, garneles (jeb krabji), ola, aisberga salāti (man liekas, ka var arī ķīnas kāpostu) + majonēze(krējumu ar var).
  • Brazīlijas recepte - uztaisa putriņu: avokado, cukurs un citronu sula.
  • Avokado, krabju nūjiņas, ķiploki, majonēze.
  • Palielos gabalos avokado, vārīta ola, konservēta kukurūza, piespiests svaigs ķiploks. Sajauc ar krējuma-majonēzes mērci, sāls, svaigi malti melnie pipari.
  • Perfekti salātiņi uz maizītēm: saspiež ar dakšiņu avokado, pievieno sīki sakapātu kūpinātu lasi, pievieno lociņus daudz un mazliet citrona sulas.
  • Maize(graudu), tad avokado, tad žāvēta gaļa.
  • Graudu maize ar dzintara sieru (krabju) ar avokado šķēlēm.
  • Saldajā - sablenderēts ar banānu. Klāt var piedzert pienu, ja ir vēlme.
  • Avokado, ledus salāti, tomāti, gurķis, mazliet paprikas, sīpols, fetas siers, nedaudz olīveļļa, nedaudz sojas mērce.
  • Avokado, ola, garneles un majonēze. Var dilles uzgriezt...super maigi salātiņi, pat sāli nelieku klāt.
  • Meksikāņu recepte! Guakomole: vari to darīt kā pildīts avokado vai kā salāts. Avokado nedrīkst būt pārāk mīksts vai pārāk ciets. Avokado sadali uz pusītēm vertikāli, akurāti izņem riekstu (to nekur negatavo un neēd, bet var iestāfīt ) ar karoti izņem to mīkstumu, lai nesabojātu ādiņu. Tad vari sablenderēt vai ar dakšas palīdzību saspiež, tad pievieno pus mazas karotes saldus lokus (mazi, mazi balti kubiņi), un pus karotītes tomātu bez ādiņas (tomātu uz karstu ūdeni, lai ādiņu ērtāk novilkt), pus laima sulas, vai parasta citrona (karoti, tas tikai, lai avokado nepalika melns), samaisi kopā, vari nolikt uz šķīvja vai atpakaļ uz avokado pusītēm. Galvenais šajā ēdienā, lai būtu 3 meksikāņu krāsas - sarkans, balts, zaļš.
    To var ēst ar lavašu vai tortiljas. Var procesā pievienot garneles, vai ko citu. Vari izmainīt proporcijas, ja gribi, bet pamatprincips paliek.
    Aizmirsu galveno, vari pievienot nedaudz chili, ja dod bērnam var protams bez chili.

Komentāri

Valentiina:
17.05.07 11:05:22

Avakado edu ar biezpienu (avakado ar daksinu saspaidu),nevajag likt pat krejumu, jo tas ir diezgan taukains.Loti garsiigi un atri no riita!
sancho:
11.07.07 18:25:16

sarīvēts avokādo +sarīvēts siers "Talsu Ritulis"+sasmalcināts ķiplociņš + majonēze=gards pildījums sāļajiem groziņiem vai smērējamā pasta uz maizes
Inta:
18.06.08 22:41:25

Tomātiem ir āda??
Catwoman:
28.05.10 16:46:52

Avokado + neliels sīpols + 1 liela citrona sula + citronpipari + sāls.
Blenderī vispirms liek sīpolu, sablenderē, tad pievieno pārējo un sablenderē kopā, sanāk lieliska piedeva čipšiem vai dārzeņu platei ;)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS