Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/burku-sagatavosana/

Burku sagatavošana

Kā sagatavot  burkas, lai iekšā pēc tam liktu kompotus un marinējumus?

  • Var karsēt cepeškrāsnī. 
  • Lej burkā verdošu  ūdeni - gadās gan, ka saplīst, ja strauja temperatūras maiņa, tāpēc jābūt uzmanīgiem.
  • Nekarsēju.  Daru tā:
    • vienmēr uzglabāju tikai tīras burkas ar dibeniem uz augšu;
    • pirms lietošanas: ieberu burkā kādu ēdamkaroti sinepju pulvera (var arī īstās sinepes), uzleju nedaudz iespējami karsta ūdens - lai veidojas pašķidrs putrveidīgs ķēpis, ar to un švammīti izberžu burku, to mazgājamo pārleju nākamā burkā utt.
    • burkas kārtīgi izskaloju ar karstu ūdeni, apgāžu uz dvielīša lai iztek un izžūst;
    • beru burkā, kas jāber utt.
  • Pirms lietošanas mazgāju karstā ūdenī, kuram pieberu sodu.
  • Izskaloju ar karstu ūdeni.
  • Pārleju ar verdošu ūdeni, it sevišķi burkas augšējo malu.
  • Neko nedaru! Tā kā traukus mazgā trauku mazgājamā mašīna, tad ņemot laukā uzlieku tīru vāciņu un lieku glabāties līdz laikam, kad ievajagas. Kad pienācis laiks, noņemu vāciņu un dabojos kā vajadzīgs.
  • Lai dabūtu tīras - izmazgā trauķenē, bez līdzekļa, uz karstāko režīmu. Lai sakarsētu pirms tam - uzliek vārīties čaiņiku, bez svilpojošā snīpja, un uzliek pa vienai uz tā snīpja virsū, kad tas uz pilnu klapi burbuļo.
  • Pirms ieburkošanas tikai izmazgāju vai izskaloju burkas, atkarībā no tā, kur pa ziemu glabājušās. Vāciņus apvāru.
  • 0.5-1L burkas "izdezinfecēju" mikroviļņu krāsnī, pilna jauda uz 3 minūtēm un tad tādas karstas arī izmantoju.
  • Karsēju tikai burku vākus - ieleju katliņā ūdeni, drusku pavāru un gatavs. Burkas es izmazgāju ar dzeramo sodu, kārtīgi izskaloju ar karstu ūdeni (apmēram 80 grādi) un viss.
  • Izmazgāju ar parasto trauku mazgājamo līdzekli, pēc tam katrā ieleju mazdrusciņ vāroša ūdens un katru burku apskaloju un lieku iekšā visu, kas liekams

Cāļa VirtuveS FORUMS 2007

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS