Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/canneloni/

Canneloni

Kā tos pareizi gatavo? Nu tos makaronus, kas ir paprāvas caurulītes un iekšā būtu jāliek pildījums. Kā gatavojat maltās gaļas pildījumu un kurā brīdī to jāpilda caurulēs? Tās caurulītes vispirms jāapvāra un iekšā liekamais vispirms jāsacep, vai kā? Ir kādu brīdi abus kopā arī jāpacep? Vai cepeškrāsnī?

  • Taisīju aiz tam, ka bija visas lazanjas satāvdaļas jau nopirktas, a pašas lazanjas plāksnes Rimi izpirktas, tad nu nopirku cannelloni un riskēju, sanāca labi iekšā liku boloņas mērci, virsū bešamel mērci, pēc tam sieru un krāsnī iekšā. Uz tās pakas, ja nemaldos ar ir recepte.
  • Ar caurulēm neko pirms tam nedarīju, vienkārši iepildīju mērci, kas pirms tam bija apcepta. Pildījumam jābūt gana sulīgam un arī virsū kaut kas mērcīgs jāuzlej, citādi paliks cieti tie cannelloni.
  • Malto gaļu gatavoju tāpat kā lazanjai - gaļa + tomāti + sīpoli + ķiploki + garšvielas - šito visu sasautēju, tak gaļai nevajag obligāti būt pilnīgi gatavai, vēl tak ~ 40 minūtes tāpat krāsnī tupēs.
    Caurules nav nekā citādi jāapstrādā, kā vien jāstūķē iekšā pildījums. Visērtāk manuprāt - nostutē uz dēlīša vertikāli, ar šauru tējkaroti stūķē iekšā (man šim nolūkam ir tāda tieva cukura karotīte, tiek izmantota tikai kanelōņu štopēšanai). Caurulēm galus ar sieru ciet netaisu, tak var darīt arī to.
    Ietaukotā traukā šamos glītā rindā, pārleju pāri vai nu Bešamela mērci, vai (biežāk) pienā izkausētu sieru + svaigi malti pipari un nedaudz sāls, ja liekas, ka vajag. Nevajag bīties likt tos ruļļus arī vairākos stāvos, tad tikai pa vidu arī jāielej mērce. Pa virsu rīvēts siers un daža sviesta piciņa. Krāsnī iekšā. Interesanti, uz pannas kaut kādā veidā šitais varētu izdoties? 
  • Ja pannai labs vāks.
  • Mmmmm, kā man garšo kaneloni  Pateicoties Cālim sāku to gatavot un garšo visai ģimenei, arī viesiem. Es gaļu lieku jēlu iekšā, vēl starp gaļu ielieku arī papriku un siera gabaliņus. Pārleju ar Bešamela mērci, bet pēdējās reizēs slinkuma pēc vienkārši pielēju drusku ūdeni, uzziedu tomātu mērci (vai tomātus šķēlītēs) un pāri pārliku siera šķēles. Līdz šim taisīju vienā kārtā, būs jāpamēģina likt vairākās.
  • Nu manējie izdevās viduvēji. Bija it kā garšīgi, bet nesaprotu, kā lai izvairās no tā, ka daļa no makaroniem (tā, uz kuras nepatrāpās slapjums) paliek cieta kā grauzdiņš. Es pat neteiktu, ka man kas ir pret sagraušanu, bet tas rada iespaidu, ka ēdiens nav gatavs
  • Lai izvairās no tā, ka daļa no makaroniem (tā, uz kuras nepatrāpās slapjums) paliek cieta kā grauzdiņš. Skatos, lai makarons būtu obligāti viscaur pārklāts ar mērci un sieru - tad sanāk mīksti.
  • Bešamel mērce – 40 g sviesta, 40 g miltu, 750 ml piena, šķipsniņa muskatrieksta, sāls.
    Vismaz es, kad pirmoreiz uztaisīju Bešamel, jutos vīlusies, ka tik skaisti skan, bet tik neizteiksmīga garša. Bet priekš kaneloni der.
  • Kā veģetārietei patīk pildīti ar spinātiem un rikotu (vai lētākajā variantā ar mājas sieru), pārlieti ar tomātu mērci, pa virsu pārkaisīti ar parmezānu.

Komentāri

dace:
05.04.07 22:06:39

Lai Bešamel mērce labāk garšotu, pievienoju gaļas buljonu (var no kubiciņiem). Receptes papildinām un pilnveidojam pašas!
incis:
19.03.08 13:26:52

Bešamel mērce jāgatavo no šādām sastāvdaļām
30 gr. sviesta vai olīveļļas, 3 ēd. k. miltu,½ - 1 l piena, 150 gr. rīvēta Parmas siera, pēc garšas sāls un pipari, šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
- un tad sanāk riktīgi laba :)
Seila:
01.05.13 11:10:04

varen gardi ir pildit canelloni ar spinatiem, kas sajaukti ar rikotas sieru.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS