Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/diedzetas-seklas-uz-palodzes/

Diedzētas sēklas uz palodzes

Kā pareizi diedzēt kressalātu sēklas ēšanai? Vakar nopirku veikalā, jo esmu dzirdējusi un lasījusi, ka ir veselīgi. Tikai tai paciņai nav klāt informācijas kā pareizi rīkoties. Saprotu, ka sēklām jābūt mitrām, bet tālāk. Kādā traukā jātur, pēc cik ilga laika var ēst?

  • Iebēru plānā kārtiņā kūdru, tad uzsēju virsū sēklas, aplaistīju. Kamēr sadīgst, pārvilku traukam pāri pārtikas plēvi, lai mitrums neizgaro. Tikai jāatceras noņemt tā plēve pēc pāris dienām, kad sēklas sadīgušas. Mēs uz garajām Lieldienu brīvdienām atstājām. un, kad atbraucām mājās, bija tāda smaka, ka dabūjām vēdināt - sapelējušas vai sasmakušas vienkārši tās sēklas bija, bet salātus beigās tāpat apēdām. Aug apmēram nedēļu.
  • Meita dārziņā audzēja tukšā jogurta trauciņā, kurā iekšā ielikts mitrs vates pikucis un sēklas sabērtas pa virsu. Vates pikucis katru dienu mazliet jāaplaista un viņas izaug ļoti ātri. No tā es izsecināju ka viņas aug vienalga kādos traukos un veidos - ka tik mitrums ir.
  • Audzējusi dziļajā šķīvī uz salvetes, kura katru dienu jāmitrina, kūdrā vai melnzemē baigā ķēpa, uz salvetes iznāk krietni tīrāk. Bet nu pagājušo gadu nopirku speciālu sēklu diedzējamo trauciņu, tajā ir ērtāk, jo sēklas var katru dienu noskalot, tad tā specifiskā smaka nav tik liela kressalātiem. Tāpat diedzēju arī redīsu sēklas (diedzēšanai domātās), mēģināju arī linsēklas diedzēt, bet nekas neiznāca.
  • Par tām redīsa sēklām diedzēšanai, nu es ar biju sevi piebāzusi pilnu ar info, ka var diedzēt tikai nekodinātas sēklas, kuras var nopirkt sazin kur un sazin kad, reizēm gadoties arī parastos sēklu veikalos, atmetu ar roku, a vienreiz iegāju beidzot tajā sēklu veikalā, un pajautāju, nekodinātas sēklas diedzēšanai, i pārdevēja man stāstīja, ka uz katras sēklu paciņas, ja sēklas IR kodinātas, stāv virsū sarkans zīmogs vai uzraksts (uzmanību kodināts, vai kas tml.), a ja tāda nav, tad mierīgi var diedzēt un ēst. Uz redīsiem praktiski ne vieniem tāda zīmoga nebija, bija uz gurķiem un puķēm laikam.
  • Kressalātu sēklas pērku veikalā Elvi, sēklu stendā.Un diedzēju sekojoši - uz šķīvja salieku vates plāksnītes ar kurām tīra seju  uzberu sēklas, aplaistu ar ūdeni un nolieku uz palodzes. Sekoju tikai līdzi lai neapkalst.
  • Lieku tukšā plikā burkā, apleju ar ūdeni, kādu laiku pamērcēju (zirņus ilgāk, var uz nakti, sēklas 0,5 stundas), noleju ūdeni, uzlieku uz palodzes, un dīgst. Reizi dienā ieleju burkā ūdeni un tūliņ noleju nost. Pietiek mitruma.

Virtuves FORUMS 2007

Komentāri

Vineta Skaba:
04.12.08 09:41:36

Nesen nopirku kressalātu un redīsu sēklas K-rauta veikalā, turpat var arī nopirkt speciālo diedzējamo trauku 13,49Ls, sēklu stends atrodas tieši pie dārza nodaļas info. Esmu jau sākusi diedzēt, mazi asniņi jau parādījušies, sākumā turēju zem satvetes un regulāri mitrināju, bet tagad esmu apgrizusi otrādi, lai asni stieptos uz augšu!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS