Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/edienam-par-daudz-sals-un-kiploki/

Ēdienam par daudz sāls un ķiploki

Taisīju siera salātus, bet izskatās, ka esmu piešāvusi par daudz sāls, jo pats siers jau bija pasāļš. Nu visi salāti garšo ne – pēc - kā. Sakiet, vai ar papildus ķiploku varētu to labot? Vai skābu krējumu? Negribas mest visu bļodu laukā.

  • Ķiploks stiprinās sāls efektu. Labāk mēģini pielikt vārītu burkānu, skābu krējumu.
  • Vārītas olas vairumā.
  • Pieliec pasmalki grieztu svaigu puķukāpostu vai kukurūzu, vai olas, vai svaigu gurķi, vai visu kopā! Un krējumu, nevis majonēzi.

Pieliku vairāk krējuma. Olas it kā gana liku - 2 uz puslitra bļodiņu. Vārīts burkāns tapa likts 1, paliels, ķiploks - 2 daiviņas. kaut kā pat ne sāls, bet... kaut kāda dīvaina garša.

  • 2 daiviņas ķiploka uz 1/2 litra bļodiņu - manam prātam vispār neēdams, tur jau citas garšas nav, tik ķiploku!
  • Taisi alus salātus - griez klāt desu ( vai liesu gaļu) un skābu ( marinētu gurķi) un - dabistiski- majonēzi, būs vairāk un garšīgāk. A, bet vispār parastiem siera salātiem es lieku - siers, majonēze, olas, sīpoliņš, ķiplociņš, dilles svaigas sīki sakapātas un SVAIGS GURĶIS- sīki sagriezts- ja tu šitam savam brūvējumam pieliksi vienu garo svaigo gurķi sakapātu- nekas vairs sāļš neliksies. 
  • Ķiploka garšu mazina:
    - dažas krustnagliņas, samaisa, atstāj uz laiku un tad izņem;
    - citrona dzelteno miziņu norīvē, nu teiksim uz  400g 1 TK un samaisa. ar atstāj nedaudz pastāvēt.
  • Ja gadās sāli pa daudz vai ķiploku, tad pievāru vismaz 3 olas un kārtīgu karoti krējuma - olas nekad nevienos salātos, manuprāt, par daudz nevar būt.

Komentāri

anminka:
06.09.07 13:31:42

piemet klāt tomātu un olu!
un nedaudz, nedaudz maltu piparu!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS