Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/fondi-un-siers/

Fondī un siers

Sakiet, lūdzu, ko no ne pārāk dārgiem sieriem var mēģināt fondī gatavot?

  • Kad pirmo reizi to brīnumu ieraudzīju taisīju pavisam vienkārši un sanāca baigi labi, sarīvēju parasto Krievijas vai Holandes sieru un liku kausēties kopā ar Dzintara kausēto sieru un klāt vēl visādas garšvielas un liekas, ka vēl majonēzi tur piegāzu, sanāca labs, bet trekns bez gala.
  • Recepte: ierīvē ar ķiplociņu fondī katliņu, tajā ielej nedaudz baltvīna ( sausā), lēnām sildot maisot pievieno sarīvētu Krievijas vai Holandes sieru. Biezumu regulē ar vīna šļukiņu. Var pievienot arī mazliet saspiestu ķiploku - ja esi ķiplokmīlis....
  • Čederas siers ir labs priekš fondī, jo ļoti labi kūst un ir pikantāks par Holandes un Krievijas sieru.
  • Sierus var jebkādus - skaties ,lai būtu tauku saturs 50% - labāk kūst.
  • Katliņā apcep sasmalcinātu ķiploku. Pievieno sarīvētu Holandes vai Krievijas sieru, nedaudz baltvīna, 1 paciņu Dzintara kausētā siera un dažus mazus kausētus sieriņus folijā. Maisot savāra. Mērcē apgrauzdētas tostera maizes gabaliņus, svaigus dārzeņus, skābētus gurķus, mazas desiņas.
  • 500 ml rīvēta Čedaras siera, 500 ml rīvēta Šveices siera (Latvijā ražots), 50 ml miltu, 300 ml sausā baltvīna, sāls, sarīvēts vai izspiests ķiploks pēc garšas.
  • Sarīvētus sierus sajauc ar miltiem, ļaujam 30 minūtes pastāvēt. Lai cik dīvaini tas nebūtu, bet miltiem ir ļoti svarīga joma - ja gatavošanas procesā siers negrib šķīst, tad vajag vēl mazliet pievienot miltus.
  • Parastā katlā uz plīts uzsilda vīnu, kad sāk atdalīties burbulīši, pa porcijām pievieno sarīvētu sieru – nepārtraukti maisot. Masa no sākuma ir tāda kā kunkuļaina, bet pāris minūšu laikā kļūst par staipīgu. Pieber sāli. Ar ķiploku ieberž fondī katliņa malas un pārlejam masu fondī.
  • Vislētākais veids šķiet nopirkt jau gatavu to maisījumu, tas tik jāuzsilda un gatavs. Visgaršīgākais ir Gerber ražojums. President arī ēdami.

Komentāri

Ilona:
06.03.08 15:19:54

Siers ir garšīgi ,bez šaubām... Vienā franču ēdienu pasākumā gatavojām liellopa filejas gabaliņus karstā eļļā iekš fondī !!! Nepierasti un garšigi .

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS