Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/iesakiet-ko-likt-galda-uz-40-gadiem/

Iesakiet - ko likt galdā uz 40 gadiem

Tā nu sanācis ka vīram būs 40. Domāju, ko likt sestdien galdā. Viņš ieminējās par suši, bet kas vēl .. salātus - rasolus.utt. Gribās jau kautko īpašu. Kautko intresantu, ar kaut ko pārsteigt draugus (viesus).

  • Pildītu lavašu vai lavaša vietā var izmantot arī plānās pankūkas. Ja nav daudz cilvēku var arī fondī.
  • Ja daudz viesu, tad visiem suši sataisīt - darbiņš oi oi oi. Man vienās viesībās šausmīgi patika šitāda ideja - saceptas kartupeļu pankūkas (arī milzīgs darbs!) un tad nu ēd ar ko gribi - krējumu, brūkleņu zapti, lasīti vai filadelfijas siera krēmu. Klāt jau der arī rasols! Tā kā pati esmu slinka šo pankūku taisītāja, tad viesībās bij riktīgi labi!
  • Ir bijis, ka ēdelīgi viesi ļoti labi paēd ar suši. Ar kaudzēm suši. Dažādiem. Var vēl ko ar irbulīšiem paņemamu. Jo, ja jau ievēro stilu, ta ievēro. Nekādu dakšu. Var tīt mazus tītenīšus no grilētiem baklažāniem (šķelītēs ietin tos jocīgos japāņu redīsus vai rutkus, kā nu sauc), var tīt vīnogu lapās kauč ko maziņu. Negribu tagad šķirstīt grāmatas. Galu galā mazītiņas kotletītes var būt, ja gribas droši, ka pieēdīsies. Paņemamu ar irbuļiem vienu kumosu. Un saldajā jau var izvērsties. Ja gribi pārsteigt - daudziem tomēr šokolādes fondī ir retums. Ja nav stipri daudz viesu - izkausē šokolādi ar saldo krējumu, lai pabiezs un sagriež mērcējamos augļus. Tortes visādas, tas tā. Paēduši būs.
  • Pagrūti gan iedomāties suši ēšanai klātu galdu un uz tā rasolu un rasolēšanas traukus. Ja nu smalki - sākumā uzklāt ar suši traukiem, tad pilnīga maiņa un liek PSRS ēdienkarti ar rasolu un karbonādi. Uztaisīt daudz un dažādus suši var, nav nemaz tik grūti. Bet jāskatās, kādi viesi. Ja rasolfani, tad nesapratīs, ja mūsdienīgi - priecāsies. Un trauku maiņa būs tikai pirms deserta. Desertu tad var sātīgāku un daudzveidīgāku, lai kompensētu uzkodu liesumu.
  • Ja jau aziātiski, tad var ietīt arī tajās rīsu miltu lapās, nu, kurās tin spring rolls. Nav pat jāvāra eļļā, vienkārši sagriež dārzeņus, gaļas strēmelēs un tin iekšā.
  • Bole. Ja nav boles trauks ar krūzītēm un kausiņu, var izmantot lielu kristāla (stikla) bļodu un mērču vai zupas karoti (sudraba, piemēram) un kristāla (stikla) kausiņus vai lielas glāzes. Bole - ielej traukā aukstu baltvīnu vai muskatvīnu, vai šampanieti, vai dzirkstošo vīnu. Iekšā saliek citrona, apelsīna, greifrūta vai ananāsa ripiņas, gaišās vīnogas. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek aukstumā, vismaz uz 5 stundām.
  • Sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos un iemarinē uz naktī majonēzē. Apviļā rīvmaizē un cep! Kraukšķīgi, sulīgi un ņammīgi!
  • Vīram uz 40 gadiem bija apmēram 27 cilvēki, telpas bija - iznomāta pirts, taču ko likt galdā gatavoju pati. Auksto galdu. Turklāt bija tā, ka pirts bija sarunāta no 19, tad ātrāk arī netiku iekšā kā 19 kopā ar visiem ciemiņiem. Izdarīju tā, ka mājās sagatavoju dažādus salātus, apmēram 5 veidu (tie bļodās), sāļajos groziņos sapildīju dažādus salātus, saliku un izdekorēju uz paplātēm. Sagriezu dažādas plates: gaļas, zivju, siera, dārzeņu (viss smuki ar zaļumiem sadekorēts un salikts uz paplātēm). Plus dažādi saldumi pa groziņiem un lielā jogurta kūka "na spec zakaz". To visu pa mašīnām, aizvedām un atlika vien salikt uz galda un uzlikt traukus (vienreizējos). Visi bija ļoti apmierināti, un galvenais, ļoti smuki arī izskatījās. Ak, jā vēl mazās kartupeļi pankūciņas, uz kurām uzlikti dažādi maisījumi, vai salātiņi.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS