Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ja-naudas-nav-un-laika-nav/

... ja naudas nav un laika nav

  • Šķidrumu, kas paliek pannā pēc gaļas cepšanas, salej ledus kubiņu veidnītēs un liek saldētavā. Un tad, kad taisu šādu vai citādu mērcīti, pielieku garšai tādu kubiņu. Ja ledusskapī un makā viss ir kārtībā, tad šādai mērcei var bezgala daudz variantu izdomāt. Var pievienot ceptus, rīvētus burkānus, var sagrieztas olīvas, var svaigus tomātus pievienot, gaļu gabaliņos, u.tml.
  • Cept omletes ar dažādām piedevām, pildījumiem.
  • Putras ar pienu no dažādām pārslām - ātri, lēti.
  • Parastās pankūkas.
  • Cepti dārzeņi (lēti, bet ne ļoti ātri).
  • Brīvdienās izvāra kartupeļus vienu lielu katlu, tad mizošana un cepšana daudz ātrāk veicas. Un var darbdienas vakarā ātri sašķērēt, piebērt zirnīšu burciņu, piegriež sīpolu vai vēl kaut ko pēc gaumes.
  • Svētdienās savāra zupu nedēļai! Neapnīk, jo ar katru dienu garša zupai mainās! Vāru veģetārās zupas:
      • var pielikt baziliku,
      • cīsiņu.
  • Nauda ietaupās, ja visu gatavo mājās. Ja gribas cepumus, uzcep žagariņus, ja gribas krēmu-pagatavo- biezpiena krēmu ar rozīnēm, ar cukātiem, ar augļiem; vai pienā vārītu rīsu krēmu ar kādu zorstīti. Izvāra zupu lielu katlu, tas vismaz uz 2-3 dienām.
  • Kad naudas nav, labāk izvairīties no lielveikalu apmeklējuma, iepirkties tirgū vai pa ceļam esošajos mazos veikalos vai iet uz veikalu ar iepriekš sastādītu sarakstu un stingri pieturēties tam, ka tur rakstīts.
  • Ejot iepirkties sastādīt sarakstu ar nepieciešamajiem produktiem.

Komentāri

jgiyg:
10.10.05 14:45:49

bez komentariem. nabadziba nav tik liela lai estu nedelas vecu zupu.
Anaa:
13.10.05 12:48:54

Zupas var sasaldēt!
Liene:
27.03.06 16:43:58

Uz veikalu nekad neej iepirkties, kad esi izsalcis!
baiba:
31.03.06 14:16:38

nekā!ir cilvēki kuri ēd arī divu nedēļu vecu zupu un nekas tur nav slikts!
Ievele:
08.08.06 23:49:02

Nu-u man pat 4dienu vecu zupu neviens needis..
Es:
13.04.07 15:54:41

Ir,kas lloti truuciigi dziivo!!!
Liga:
17.04.07 16:16:44

Nu lai kā bet nedēļu no vietas es vienu un to pašu zupu neēstu ,tad jau labāk vārīt mazāk bet regulāri.
asdf:
28.12.08 10:15:08

Gaļu un dārzeņus lētāk pirkt tirgū, piena produktus no lauciniekiem, pārējo lielveikalā, kad ir akcijas.
Velga:
16.09.09 23:49:09

Un tajā reizē,kad ir lieks lats,nepirkt niekus,bet gan kādu lieku buljona kubiku kastīti vai makaronu paciņu,jeb kaut vai šprotu bundžiņu,kura var lieti noderēt,kad iekuļas kāds negaidīts viesis,un sviestmaizi vajag uztaisīt!
Liene:
06.08.10 23:47:33

Es kādreiz strādāju par treneri Beļgījš un mani šokēja , ks viņi všrs vegētšro zupu uz nedēļu - bietes , burkānus , kartupēļus kāpostu - va;ara 4-6 stundas , tad sabenderē , ieliek sald;ejumu kasti'tēs un kad atdzisu;si -lielā fridzā un katru dienu nēma arā un taisīja milroviļņos , bet majonēzi neviens sevi cieno'šs flāms vai francūzis nepērk veikalā , kartu dienu taisa paši

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS