Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ka-atri-un-efektivi-pabarot-gimeni/

Kā ātri un efektīvi pabarot ģimeni

Pēc darba dienas beigām maz kam ir vēlme pavadīt visu vakaru pie plīts. Šis raksts pateiks priekšā dažas vienkāršas receptes un viltībiņas, ar kuru palīdzību varēsi pagatavot garšīgas un ātras vakariņas.

  • Makaroni. Lielākā daļa makaronu izstrādājumu vārās 10 minūšu laikā. Ātri var pagatavot arī Boloņas mērci ar ko pārliet makaronus: Uz pannas apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, pievieno malto gaļu un apcep, līdz sīpoli paliek zeltaini. Pievieno smalki sagrieztus tomātus vai tomātu pastu un pievieno oregano vai citas iemīļotas garšvielas. Sautē uz mazas uguns 15-20 minūtes. Pasniedz ar makaroniem. Pie Boloņas mērces var pasniegt sarkano vīnu, sēnes, paprika un kukurūza. Vēl ātrāk var pagatavot siera mērci: rīvētu sieru samaisa ar saldo krējumu, pievieno šķiņķi vai sēnes. Vēl variācijas: vistas fileju sagriež gabaliņos un apcep, pievieno Spilvas Ķīnas saldskābo mērci ar ananāsiem un uzvāra. Kā arī daudz recepšu atradīsi Virtuves sadaļā –mērces.
  • Ātrā pica. Apcep sīpolus, ķiplokus un sēnes. Šķērsām pārgriež franču maizi, pa virsu liek kartupeļu biezeni, pārlej sēņu mērci, pārkaisa rīvētu sieru un uzkarsē mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī.
  • Omlete. Gatavo no olām, piena vai saldā krējuma un miltiem – ātri un viegli. Omleti var pasniegt ar salātiem, kraukšķīgiem kartupeļiem un kartupeļiem mundierī.
  • Tvaika katls. Ieliekot gaļu un dārzeņus no rīta un uzliekot programmu. Vakarā, noteiktajā laikā, varēsi no tā izņemt tikko pagatavotu gaļu un dārzeņus.
  • Kartupeļu daiviņas. Kartupeļus ļoti labi nomazgā, sagriež 4 daiviņās, vāra ūdenī 7-10 minūtes un ūdeni nolej. Liek uz cepamās veidnes, pārslaka olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī 20-30 minūtes. Kartupeļus pasniedz kā piedevu zivij, gaļai un kotletēm.
  • Viegls zivju ēdiens. Zivs fileju ieberž ar garšvielām un sāli, ietin folijā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
  • Čili. Ja pie, augstāk minētās, Boloņas mērces pievieno maltus, sarkanos papriku un čili iegūs čili, kuru pasniedz ar rīsiem.
  • Rīsi. Vārot rīsus nepieciešams tos uzmanīt, ja vāra katlā. Bet, ja vāra tvaika katlā, tad irdenus rīsus var pagatavot vienlaicīgi ar citiem ēdieniem un bez papildus uzmanības.
  • Vista. Vistas krūtiņas var no rīta vai iepriekšējā vakarā iemarinēt un vakarā cept. Vistas gaļu var pasniegt ar salātiem un kartupeļiem mundierī.
  • Kartupeļi mundierī. Tas var būt par pamata ēdienu vai piedevu. Kartupeļus mundierī var pasniegt ar sieru, majonēzi, pupiņām, čili mērci, šķiņķi, sēnēm, garnelēm, Boloņas mērci, biezpienu, olīvām u.t.t.
  • Cūkgaļas kotletes var ātri un viegli pagatavot gan uz grila, gan cepeškrāsnī. Oriģinālu garšu var iegūt, ja kotletes apziež ar apelsīnu džemu, sojas mērci un apcep cepeškrāsnī.
  • Lielas porcijas. Kotletes, mērces, vārītus kartupeļus, rīsus un citus ēdienus, kas ātri nebojājas, var gatavot uzreiz lielās porcijās un uzglabāt ledusskapī.
  • Pusgatavie ēdieni: salāti, pica un dārzeņu maisījumi, būtiskie ieekonomēs laiku, ko pavadīsi virtuvē.
  • Reitings. Sastādi sarakstu ar ātri pagatavojamām receptēm un pēc to pagatavošanas novērtē tās. Pēc pāris nedēļām būsi savākusi noteiktu daudzumu gardāko recepšu, uz kurām vienmēr var paļauties. Eksperimentē ar jaunām receptēm, kad ir vairāk brīva laika un iedvesma.

Ieva Peņķe

Komentāri

elli:
15.12.09 23:22:33

Saldetus darzenus pirkt nav forsi. Labak pagatavot pasham, tira manta un letak. Rudeni nedaudz pastradajot, sagriezot un sasaldejot sev tikamakos darzenus, var pec tam atri pagatavot, kad nav laika. So metodi var izmatot ne tikai ziema.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS