Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ka-cept-asinsdesu/

Kā cept asinsdesu

Palīgā - man vīrs sastiepis asinsdesas un nemāku ar šĪm apieties. (Pats ne tik).
Viņas vienkārši liek uz pannas un cep? Ar vāku ? Bez? Nav iepriekš jāvāra?

  • Parasti griežu uz pusi noņemu to ādu, ja protams viņa nāk nost un cepu, bez vāka, apcepu vienu pusi tad otru, uguni vidēji lielu. 
  • Eļu vai taukus uzlej uz pannas. uzliek asinsdesu, nogriež mazu uguni, uzliek vāku un cep, kad desas āda apcepusies, apriež otrādi un tāpat apcep. 2 varianti, kad gatavs:
    1) kad desa pārplīst,
    2 desa nepārplīst, āda smuki brūnas sacepusies un paspēji noņemt līdz desa saplīsa.
    Liek uz šķīvja, pārlej ar tiem taukiem, kuros cepās un tiesā nost.
    var likt cepeškrāsnī un cept. Būs liesāk.
  • Giežu palielās (pabiezās) ripiņās, un cepu no abām pusēm, kamēr melnas
  • Kur jūs raujat garšīgas desas? Atceros kā vecāmāte taisīja īstas "asinsdesas". Veikalā pirktās visādas izmēģināju un negaršo.
  • Pie asinsdesas obligāti jādod brūkleņu zapte!
  • Garšīgas asinsdesas pērku -Āgenskala tirgū- ražo, laikam "Triāls", ja nemaldos un saucas Putraimdesa- gandrīz kā laukos gatavota, tiešam garšīga... vairāk putraimi- mazāk asiņu! Tās ar grūbām man negaršo...
    Un gatavoju es viņas cepeškrāsnī- grillā- uzlieku veselas uz restītēm, apakšā pannu, kur satek tauki, apgrillēju no abām pusēm- klāt sacepu sīpolus un Baigi garšīgi! Nav taukainas, ir kraukšķīga "miziņa" un nav izjukušas!
  • Jā, Triālam ir garšīgas. 
  • Ādu gan nevajag ņemt. Tā jau pati garšīgākā  var cept visā gabalā un tad sagriezt, vai griezt ripās un cept, ja cep visu gabalu, tad cepeškrāsnī labāk.
  • Nesen pirku, liekas arī Triāla, asinsdesu, saucās  "Dūmota" vai kaut kā līdzīgi. Nu dikti garšīga bija. Un patiešām, noteikti vajag brūkleņu zapti klāt. Bez zaptes nav asinsdesas!

Komentāri

ija:
16.01.07 13:55:46

Tik nepērciet asinsdesas Superneto vai maximā iesaiņotas vakumā. Neēdamas. Vislabāk tirgos.
Stigma:
09.01.08 18:45:10

dievinu asinsdesu njamm njamm
stigma:
09.01.08 18:46:59

Ija - vislabaak tomeer gatavot pashiem
ewe:
11.02.12 12:37:45

Kokneses miesnieka asinsdesas - shodien Eergljos nopirku, tantinjas mazajaa veikalinjaa runaaja, ka esot baigi labas, taapeec izleemu, ka pameegjinaashu es ar' :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS