Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ka-karse-skivjus/

Kā karsē šķīvjus

Ir ēdieni, kurus pasniedz uzliekot uz sakarsēta šķīva, bet kā pareizi, ērti to darīt? Ja gatavoju cepeškrāsnī, pieļauju domu, ka uz brīdi tur var iebāzt, ja? Bet ja nē?

  • Apsildu uz keramiskās plītes, gan jau ka var arī ne pārāk karstā cepškrāsnī.
  • Cepeškrāsnī ap 60 – 80*C. Pasniedz siltos ēdienus arī kafiju lej sakarsētā tasītē un pievieno sakarsētu pienu. Tas tā, normālos ēstūžos un mājās, ja nav slinkums.
  • Ir tāda fīča nopērkama un virtuvē iebūvējama, kā trauku sildāmā atvilktne. 
  • Cepeškrāsni uzkarsēju, tad uz pāris minūtēm iekšā, ar cimdu izņemu, salieku virsū ēdienu un kamēr šķīvis tiek līdz ēdājam, viņs jau ir normālās temperatūrā - rokas apdedzināt nevar. 
  • No rītiem karsēju šķīvjus meitas brokastīm - kamēr izveļas no gultas līdz galdam, tad ēdiens tiešām auksts paliek. Un citreiz, kad makaronu ēdieni ar sieru vai jebkurš ēdiens, kur siers pa virsu uzkaisīts, tad arī obligāti.
  • Ja no krāna nāk pietiekami karsts ūdens, kā man, tad var iztikt bez cepeškrāsns darbināšanas un apdedzināties ar nevar.
  • Ar karsto ūdeni - pāris reizes mēģināju, bet man likās, ka tik un tā ātri atdzisa (trauks).

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS