Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ka-nolobit-riekstiem-mizinu/

Kā nolobīt riekstiem miziņu

Jāaplej ar verdošu ūdeni un miza pati nonākot nost grabēdama. Nu, man kaut kā tā nesanāk - vienalga jāknibinās ar tām mizām. Vieglāk jau nāk nost nekā tādiem, ar kuriem nekas nav darīts, bet tik un tā jādarbojas ap katru atsevišķu riekstu. Kādas vēl metodes varētu izmantot?

  • Apgrauzdē.
  • Mikrenē vai cepeškrāsnī apgrauzdē.
  • Mandeles mazliet pavāru (1-2 minūtes) un tad fiksi aukstā ūdenī, slapjas jau ir, bet, ja pēc tam uz pannas pagrauzdē - ir labi.
  • Vismaz mandelēm miza nāk nost. Apleju ar karstu (vārošu) ūdeni, paturu dažas minūtes, apleju ar aukstu un pēc tam dvielī iekšā un kārtīgi pamīcu, paņurcu. Pēc tam noņemt mizu ļoti viegli. Lazdu riekstiem miziņu noberž, tos 10 minūtes nelielā karstumā cepeškrāsnī izkarsējot, pēc tam ar dvielīti miziņu noberž. Mandelēm: viegli nolobās brūnā miziņa, ja tās uz vienu minūti pārlejot ar verdošu ūdeni, tad to notecina, noloba un tad tās izžāvē.
  • Vai nu grauzdējot, vai nu pērc jau nolobītus riekstiņus.

Komentāri

Jānis:
12.04.13 23:36:38

Lazdu riekstus var grauzdēt, bet nevajag berzt nost tās plānās brūnās miziņas, jo tās satur daudz vertīgu un veselīgu vielu.

Zinātnisks raksts, kas to pamato ir te:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1750-3841.2010.01898.x/abstract

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS