Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ka-sagatavot-zelatinu/

Kā sagatavot želatīnu

  • Uz 1 l šķidruma vajag apmēram 1 paciņu= 20 g želatīna. Ieber želatīnu 100 ml auksta ūdens un samaisa. Tad atstāj uzbriest. Pirms lietošanas pilnībā izkausē ūdens peldē un lej klāt kur nu paredzēts.
  • Želatīns jābriedina aukstā ūdenī. Pēc tam to uzbriedināto un izkausēto želatīnu lej buljonā vai jebkurā citā nepieciešamajā šķidrumā.
  • 2 paciņas želatīna - kopā 40 g un parasti šķaidu ar ~500 ml ūdens.
  • Kausēju ne karsta ūdens peldē, bet mikroviļņu krāsnī uz pusminūti.
  • Jau gadiem nekādi ar to uzbriedinātu un pēc tam kausēto netiku galā. Kamēr man ieteica - apliet ar karstu/verdošu ūdeni, izmaisīt kārtīgi un tad maisot atdzesēt līdz remdenam - tad lej klāt vajadzīgajai masai un viss ir kārtībā.

Virtuves FORUMS 2007

Komentāri

Čozis:
19.02.11 12:18:23

Eu, es nesapratu par to pēdējo punktu ...
Meitene:
31.03.13 23:31:40

Loti labs veids ka pagatavot zeleju paldies!!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS