Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ka-uzglabat-grieztu-kirbi/

Kā uzglabāt grieztu ķirbi

Dodiet padomu kā uzglabāt pārgrieztu svaigi ķirbi. Man vīrs šodien iestiepa mājā pusi ķirbi, bet nu gigantisku. Gribu viņu kaut kā svaigu ēst, bet nu tas prasīs laiku. Cik ilgi un kā pareizi to var svaigi saglabāt? Gabaliņos, ar vai bez mizas? 

  • Sakapāt un iebāzt saldētavā, tad var stāvēt kaut līdz pavasarim.
  • Notīrām ķirbi - sadalām gabalos, izņemam sēklas un to pašķidro mīkstumu, mizu atstājam, ņemam pārtikas plēvi un katru gabalu atsevišķi satinam pārtikas plēvē, ja būsi rūpīgi notīrījusi, tad glabājas aptuveni 2 nedēļas un 2 nedēļu laikā sulā var nodzert jau palielu ķirbi, pārējo sagatavojam citādi mūsmājās piemēram visiem garšo sāļā ķirbju biezzupa, siltajos salātos un sāļajās pankūkās.
  • Ja ideja nodzert ķirbi sulā, tad izspied visu vai lielāko daļu sulā, un iesaldē sulu pa vienai dienas devai. Vakarā izņem no saldētavas, no rīta dzer.
  • Darbā viena dāmiņa ķirbi ņēma līdzi uz darbu, sagrieza mazos kubiņos, salika smukā stikla traukā, turēja uz galda - pati ēda un citiem ar lika ēst. Bet ķirbis bija kaut kāda šķirne - tik saldu, garšīgu, oranžu ķirbi es nebiju baudījusi. Mēs tādu pus ķirbi divās dienās pievārējām. Par šķirni neprasiet - tas bija pasen, pati esmu prom no tā darba, nav kam pajautāt.

 

Cāla Virtuves forums 2007

Komentāri

Zane Krūkle:
19.09.08 15:08:19

Pagatavot ķirbju svaigu ķirbju salātus klāt ņemot sarīvētus: marinātus gurķus, ķibjus, sīpolus, zaļumus sagriestus sajauc ar krējumu ļoti garšīgi salāti.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS