Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/kalteti-tomati-ko-darit/

Kaltēti tomāti - ko darīt

Vīrs atveda kaltētus tomātus - kā pareizi ar viņiem tikt galā? Ir doma uztaisīt spageti ar sieru, šķiņķi un šiem tomātiem, bet nezinu kā viņi jāapstrādā.

  • Aplej ar vārošu ūdeni un nedaudz paturi. Tad uzlej eļļu. Tas vieglākais. Var pavārīt ūdenī ar garšvielām. Tādus applaucētus maļu kopā ar ķiplokiem, tieši pie makaroniem.
  • Pie plova.
  • Ieliec kaltētus tomātus burciņā un pārlej ar olīveļļu. Vāciņu virsū un ledusskapī iekšā. Ja ir vēlēšanāš, ko asāku, tad ieber dažus pipara graudiņus vai aso pipara pāksti. Laba piedeva zupām un mērcēm.izrādās viņi man jau ar garšvielām - aplēju ar olīveļļu un turpmāk izmantošu blenderētus - citādāk šodien sagriezu tā sīki un pievienoju šķiņķi, baziliku un piemaisīju pie spageti - bija labi, bet to garšu tik ļoti nejuta.tos, kas jau ar eļļu aplieti, piekožu klāt, kad dzeru ko kreptīgāku, proti - šnabi, visīti, arī ar alu. Vispār man tie garšo vienkārši tāpat, tik tad baisi ātri apēdās.
  • Glabāju linu maisiņā un māla traukā, bez eļļām, man tā eļļā nepatīk. Kad vajag lietošanai var sadrupināt, vai sagriezt, ja ir ļoti cieti, tad iemērcu nelielā daudzumā verdoša ūdens un tad sasmalcinu.

Komentāri

Ligita Palina:
05.06.08 13:28:14

Pievienoju tos,kopa ar citam garsvielam,pie visam zupam un mercem-loti aromatiski un ar savdabigu-saule nobriedusutomatu garsu.Tikai jaatceras ,ka tie ir loti koncentreti un pikanti.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS