Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/kas-bija-nepareizi-taisot-tiramisu/

Kas bija nepareizi taisot Tiramisu

Taisījām Tiramisu, garša laba, bet cepumi sanāca ļoti slapji, kaut gan tikko kā iemērcām, ņēmām ārā. Ko darīt, lai citreiz tā kafija netecētu ārā? 

  • Ja tik ātri izmirkst, tad var mēģināt viņus nemērcēt, bet gan apslapināt - salikt uz, teiksim, šķīvja un apšļakstīt no visām pusēm. Man gan viņi arī uz ātro mērcēšanu neizmirkst.
  • Kamēr iemanījos, cik ilgi mērcēt, darīju, kā augstāk raksta vai arī - pārsmērēju ar pindzeli to kafiju, kamēr likās, ka pietiekami slapji.
  • Iemērcot sanāk pārāk slapji, tāpēc uzleju katrai standziņai aptuveni deserta karoti ar kafiju un ir tieši laikā.
  • Parasti iemērcu tikai vienu malu, jo tas cepums jau kā sūklis.
  • Taisni tīk, kad tādi slapi, iemērcu uz 1 - 2 sekundi. Pirkstiņu vietā var uzcept biskvītu un sargiezt.
  • Tiramisu izmantojamos cepumus vācu valodā sauc par Loeffelbiskuit, kas nozīmē "Karotes biskvīts". Mums šajos Ziemassvētkos tapa parafrāze par Tiramisu - klasiskais Mascarpones siera krēms, bet slapināto cepumu vietā - caur gaļmašīnu izlaistas piparkūkas, saslapinātas ar kafiju, mazliet brendija un mazliet Amaretto. Pa vidu starp piparkūkām un krēmu - nedaudz savārīti ķirši (saldētie ķirši + cukurs + balzāmetiķis) - šito nošpikoju "Dienā". Pašā svētku vakarā garšoja nu tā, toties vakar un šorīt, kad bija labi nostāvējies un, kā saka M. Rītiņš, "saprecējies", bija vienkārši izcils.
  • Iemērcu uz 1 sekundi. Tik pieskaroties tai kafijai (tā pavisam neiemērcot).

Komentāri

kaspers:
04.04.07 10:15:54

jaap,man arii,to vienigo reizi,kad sanjemos uztaisit Tiramisu,sanaca par slapju tie cepumi.Sapratu,ka,ja kadreiz vel to taisishu,tad tos vai nu nemerceshu vispar,vai ari pa virsu tikai apslapinashu ar otinju vai tml.
Liene:
06.04.09 16:19:18

Arī man pirmās reizes tās sanāca, bet man ar tikai apšļakstīšanu liekas par maz, es ieleju kafiju šķīvī un ātri iemērcu līdz pusei, kārtoju ar samērcēto pusi uz augšu, lai tek uz nesamērcēto pusi, tad sanaķ lai.

Un atklāju vēlvienu knifu, kūku vajag uz pusstundu ielikt saldētavā un tad tikai ledusskapī, tad veidoja tā īstā konstatnce

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS