Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/ko-darit-ar-doktora-desu/

Ko darīt ar doktora desu

No rasola palika pāri puse doktora desas. Ģimenē neviens viņu "pliku" vai uz maizes neēd. Kādā veidā to vēl var sagatavot?

  • Uztaisa desas - gaļas salātos. Uzvāri zupā... mazās strēmelītēs (soļanka vai ko tādu).
  • Citreiz, ja desa paliek pāri, sasaldēju un apmēram pēc nepieciešamības sacep brokastīs, jo mūsmājās ar diez ko plika desa nevienam negaršo.
  • Desu sagriež sīkos gabaliņos, pievieno rīvētu sieru. Masu ziež uz maizes un cep cepeškrāsnī. Sāļais kokteilis - gaļa(desa) sīkos gabalinos, kartupelis, marinēts gurķis, zirnīši pēc gaumes. Pārlej krējumu un pasniedz. Kārto tādos kā deserta trauciņos vai lielās glāzēs pa virsu krējumiņu.
  • Desu sagriezt strēmelītēs vai kubiciņos, apcep kopā ar papriku un pēc tam ar makaroniem vai rīsiem sajauc. Pārliet pāri drusku kečupu.
  • Desu sagriež nelielos gabaliņos, tad cep uz pannas, pievieno krējumu, cep vēl kādu minūti un ņamma gatava! Var likt pie makaroniem, kartupeļiem, rīsiem vai griķiem! Vēl tiešām vari karstmaizītes uztaisīt, vai picu (picas mīklu vari nopirkt piem. Dobeles Dzirnavnieka).
  • Samaļ desu kopā ar 1sīpolu, 2 ķiploka daiviņām, seleriju un eļļu. Piepilina "Tobasco" un sojas mērci (var aizstāt ar asajiem pipariem un sāli). Smērē uz maizītēm kā pastēti. Var izmantot kā pildījumu gaļām.
  • Izvāra ātro soļanku. Apcep burkānus un sīpolus, liek ūdenī vārīties. Pēc brītiņa pieliek kartupeļus, tikmēr uz pannas apcep kārtīgi desu, pieliek marinētos gurķus, uzlej tomātu mērci un gurķu sulu. Visu uz pannas sautē, kad gurķi palikuši mīksti un kartupeļi arī gatavi, tad pievieno pannas maisījumu katlā iekšā un uzvāra. Beigās var piespiest ķiploku. Protams, vārot jāpievieno garšvielas un buljona kubikus.
  • Ja desa ar pietiekami lielu diametru, tad sagriež šķēlēs, uz karstas pannas apcep, kamēr desa ielocās kā bļodiņa, tajā iesit olu, uzkaisa sāli un piparus. Pannai uzliek vāku, samazina liesmu un gaida, kamēr ola sarec. Vai arī ieliek desu bļodiņas karstā cepeškrāsnī, lai apcepas.
  • Saliek uz picas vai karstmaizes.
  • Sagriež baltmaizi ~2 cm biezās šķēlēs un izņem mīkstumu, lai gar malu paliek kāds 1 cm. Mīkstumu sadrupina bļodā, piedriež desu, pierīvē sieru un piesit 2 - 3 olas, visu masu samaisa. Uz plāts klāj cepamo papīru, liek maizes šķēles un liek pildījuma kārtu, tā lai līdzens. Aplaista ar olīveļu un cep 180*C, līdz pildījums smuki savelkās. Klāt var pieēst salātus, bez gaļas. 
  • Aukstā zupa.
  • Rupmaizes ķieģelītim izgriež vidiņu, tā, lai ap 1 cm paliek ap malām, pēc tam saliek uz cepešpannas, iesit iekšā sakultu olu ar sagieztu desu, šauj cepeškrāsnī, kad jau sarecējis, tad pa virsu uzkaisa sieru. Pannu nosmērē ar eļļu vai sviestu. Vidučus tāpatās uz pannas apcep no abām pusēm, kādreiz drusku ar ķiploku ierīvēju.

Virtuves FORUMS 2007

Komentāri

nnele:
22.04.09 15:27:22

Desu sagriež ripās, pa virsu uzliek sīpola šķēlīti un tomāta ripu, šādu kārtojumu apcep no abām pusēm uz pannas.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS