Ko darīt ar vakardienas kartupeļu biezputru
Palika pāri kartupeļu biezputra, savārīju atkal kā badakāsis... Lūdzu padalieties, ko jūs labu meistarojat no vakardienas biezputras. Man vienīgā ideja ir sakombinēt kaut ko ar malto gaļu, bet nu nav maltās gaļas mājās.
- Kartupeļu biezeni mīl visvairāk tāpēc, ka tas auksts tiek lēni cepināts sviestā.
- Salāti:olas, sīpoli, gurķi, skābs krējums, var likt arī gaļu un olīvas, ziež uz maizes vai ēd tāpat. Lielās pankūkas pilda; kartupeļiem, piejauc apceptus sīpolus, nedaudz skāba krējums. Apcep un ēd ar vakardienas mērci. Liek uz baltmaizes.
- Piejauc kartupeļu biezputrai : 1-2 olas, sīki sagrieztu sīpolu, 2-3 daiviņas ķiploku (sīki sakapātu vai rīvētu), naža gals melno (malto) piparu, muskatriekstu. Visu samīca, ja neturas kopā, pieber kādu ēdamkaroti miltu, līdz iznāk viendabīga masa. Uzkarsē katliņā eļļu. Taisa kartupeļu bumbiņas un like verdošā eļļā vārīties. Apcepušās bumbiņas izņem, uz salvetēm notecina lieko eļļu un pārkaisa lociņus vai dilles. Ēd ar skābo krējumu vai majonēzi.
- Novērtēju palikušās putras daudzumu, uzlieku vārīties katliņā eļļu. Ja putras tilpums nepārsniedz 1 l , tad pielieku 1 olu. Pierīvēju mazliet muskatrieksta, piegriežu 1 mazu sīpoliņu un tējkaroti kartupeļu miltu, melnos piparus. Ar tējkarti verdošā eļļā lieku kartupeļu masu, ja nenāk nost, pabīdu ar nazi. Sanāk dažādas formas veidojumi. Vāru līdz ir zeltaini. Ņemu ārā, lieku uz sieta, kam ieklāts uzsūcošs papīrs. Ēd ar visu, kas ienāk prātā. (man vislabāk garšo ar marinētām sēnītēm).
Komentāri
Mans komentārs: