Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/kur-izmanto-selerijas-sakni/

Kur izmanto selerijas sakni

Vai to var kaltēt, kur to liek, cik daudz?

  • Griežu smalkās strēmelītēs, sakaltēju un tad lieku klāt pie zupām, mērcēm, sautējumiem. Daudziem selerijas pievienošana šķiet ēdiena sabojāšana.
  • Garšīgi salāti ir: sarīvēta ½ no saknes, rīvēti svaigi burkāni, zaļumi, majonēze. Pie citiem ēdieniem gan mazāk jāliek, kādu plānu šķēlīti.
  • Lieku klāt kotletēm- tāda interesanta garša, salātos- kopā ar burkānu- kā jau aprakstīja. Klasiski buljonu vārot liek klāt selerijas sakni. Galvenais, ka selerijas sakne ne tikai pati ir maz kaloriju produkts, bet vēl arī palīdz uzlabot vielmaiņu un sadedzināt taukus- šī iedvesmota es to varu grauzt tāpat.
  • Savulaik pirku gatavos seleriju salātus - sarīvēta seleriju sakne, valrieksti un vēl kaut kas, vairs jau neatminu, bet ļoti garšīgi. Kopš pamēģināju tos salātus, man svaiga selerijas sakne ļoti iegaršojās, vārīta negaršo.
  • Selerija sakni sagriež plānās šķēlītēs, apviļā sakultā olā ar garšvielām un rīvmaizē un cep. 
  • Spiežot dārzeņu suliņas, metu klāt arī selerijas saknītes  protams arī sautējumos u.c. 

Cāļa Virtuves forums 2008

Komentāri

es:
06.11.11 07:58:42

Es gatavoju, sīpoli, nedaudz burkāni, apcepti mazā eļļa, selerijas sakne, kabači, puķkāposti, visu nelielā ūdens daudzumā un , ja vajag nedaudz eļļas, tur elerijas sakne garšo pēc gaļas, viss ēdiens ir garšīgs un smaržīgs
palics:
14.12.11 07:04:49

tā kā man pārāk negaršo kartupeļi,tad lieku pie visām zupām un sautējumos kartupeļu vietā-ļoti gardi
mediante:
26.04.12 20:27:51

man arī vecuma galā iegaršojās selerija. taisu rīvētu ar āboliem un krējumu, bet garšo arī svaiga.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS