Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/majas-daudz-siera/

Mājās daudz siera

Tā sagadījies, ka mājās ir briesmīgi daudz siera. Mīkstā, cietā, puscietā,ar pelējumu baltu, ar zilu. Visi nenormāli gardi. Bet man ir tikai viens kuņģis, diemžēl. Un šitos gardēža sapņus izlietot ēdienam- siermaizēm, mērcēm- roka neceļas. Jautājums tādēļ- vai var saldēt sieru? un cerēt, ka nezaudēs garšu un aromu? lai var izbaudīt, nevis ēst vislaik to, kurš visātrāk jāapēd?

  • Sasaldēju un kad ir iekāriens velku ārā atkausēju un ēdam kā tikko pirktu....Tieši sierus...Garša, aromāts, konsistence nemainās.
  • Saldēt, starp citu, var visneiedomājamākās lietas - mana muterīte citreiz maizi saldē, ja forša patrāpījusies, arī bulciņas saceptas sasaldē un biezpienmaizi, attiet un kā tikko ceptas, tas pats ar sieru, vienkārši ledusskapī vai nu izkaltīs vai sasmirdēs.
  • Neeeee tak, tik daudz siera man ir pirmo reiz, kādi 5 kg, dažādās variācijās ( vīrs slēpot alpos bija, nevarēja izdomāt, ko kaprīzai grūtniecei vēl varētu atvest, tad nu man tagad siera paradīze mājās) un tas nav iespējams- nolietāt, kamēr vēl viss aroms un garšas ir pareizās. Vēl ir viena lieta: pārējie mājinieki sāk izteikt protestus pret smirdoņu, kas izplatās mājās, pavirinot dures ledusskapim. Vakar saliku maisiņu maisiņos un sasaldēju. Kas būs, būs, cerēsim to labāko.
  • Mēģinātu siera torti taisīt vai no plaucētās mīklas sacept bumbulīšus un tur sieru iekšā un visi ēstu un būtu laimīgi.

Komentāri

Specs:
14.08.07 15:00:57

Kā paši franči saka, tad sieru tikko kā nopērk var likt saldētāvā un turēt ilgi. Pirms lietošanas vienkārši izņemt un atkausē. Vienīgi man liekas viņi no arpuses paliek nedaudz mitri (no ledus kārtiņas), bet tas īpaši netraucē. Un gan jau ka var saldēt arī tādus kas bišķi pastāvējuši.
Rita:
14.03.08 14:39:53

Esmu mēģinājusi cept siera cepumus,apmēram tādā sastāvā:200g siera,200g sk.krējuma,1 ola,milti - lai varētu savelt nelielas bumbiņas.
Cepu elektriskajā vafeļu pannā.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS