Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/panna-un-pannas/

Panna un pannas

Izsviedu jau n-to pannu. Pēc dažu mēnešu lietošanas teflons beigts un viss lip klāt. Ar pannām apejos diezgan uzmanīgi, neskrāpēju, bet vienalga tas ilgāk par pusgadu nekalpo. Varbūt kāda zina, ka paildzināt pannas mūžu, vai ieteikt kādu labu firmu! Man keramiska plīts virsma.

  • Hackman panna nebija lēta, bet kalpo jau vairāk kā 1,5 gadu un joprojām izskatās kā jauna. Pirms tam arī bija slikta pieredze ar citām pannām. Rezultātā, tas Hackman pannas dārgums sen jau ir atmaksājies, ja paskaita, cik parastās būtu nomainījušās.
  • Nu nez, man mājās jau kādus 4 gadus kāda lētā, no "Rimi" laikam, nedaudz saskrāpēta, jo vīrišķim sākumā nekā negribējās saprast, kā nu būs, ka nevarēs ar dakšiņu/nazi kartupeļus apmaisīt tagad viņš saviem kartupeļiem izmanto veco bleķa pannu, bet tā, ka teflons beigts un viss lip klāt vēl nav noteikti. Tā, ka ne vienmēr viss no cenas atkarīgs. Manas īpašās rūpes par pannu izpaužas auksta ūdens neliešanā uz karstas pannas (taisnību sakot, ja gribu mazgāt pannu, tad gaidu līdz atdzisīs) un neietaukotas pannas nekarsēšanā.
  • Balsoju par Ballarini pannām. Iepriekšējā gāja 2 un vēl nedaudz gadus. Uzskatu, ka tas pannai ir pietiekoši ilgs mūžs un ilgāk nemaz nevajag. Tagad atkal nopirku Ballarini, kurai uz kāta tas termo punkts un esmu ļoooooti apmierināta.
  • Nopirktu vienu riktīgu visam mūžam piem. no Eastcon, vai kādas līdzīgas firmas. Tām var pat ar nazi un dakšiņu skrāpēt, nedegošā virsma ir nesabojājama. Man vēl tādas nav, bet kaimiņienei gan ir, dikti laba.
  • Nuuu, panna jau nu nav nekas tāds, kam būtu jādzīvo saules mūžs. Ballarini ir pannas ar pietiekami izturīgiem pārklājumiem un ja tās neberž, nekasa ar nazi un citādi nepārbauda to izturību, tad kalpo gadus 3 - 4. Varbūt arī ilgāk.
  • Mamma ar nopirka Eastcon pa trako naudu un pagājuši ir kādi 4 - 5 gadi un panna ir beigta un neviens ar dakšām vai nažiem viņu vispār neaiztika! Nav vērts pannu pirkt uz mūžu, labāk pirkt pa normālu naudu un pa pāris gadiem nomainīt.
  • Ballarini ir pannas ar pietiekami izturīgiem pārklājumiem un ja tās neberž, nekasa ar nazi un citādi nepārbauda to izturību, tad kalpo gadus 3-4. Varbūt arī ilgāk. Atļaušos nepiekrist. Mums Ballarini panna izturēja mazāk kā gadu. Vienreiz nedaudz piedega - pēc neilga laika visu sāka raut klāt un pārklājums iet nost kopā ar ēdienu. Pirms dažiem mēnešiem uzdāvināja otru tādu pašu un jau atkal visām maliņām pārklājums nost, spīdīgas. Pa pannu darbojamies tikai ar koka lāpstiņu. Vairāk tādu nav vērts pirkt. Skrāpē vai neskrāpē, bet pēc nelielas piededzināšanas var mest laukā. Pirms tam bija kaut kāda pavisam lētā panna, izturēja ilgāk, tikai apakša izliecās.
  • Ballarini vidēji iet gadu, varbūt nedaudz ilgāk. Tomēr labāka par krāmiem, kas bija iepriekš un nevilka ilgāk par pusgadu.
  • Nopirku pirms kaut kāda pirms pieciem gadiem "Rito" pirkta panna. Teflons nav nogājis, nekas nepiedeg, lietojam daudz un dikti. Laikam noveicies riktīgi. Cena bija kādi 6-7 Ls.
  • Nezinu kā tagad, bet pāris mēnešiem Eastcon panna maksāja ap 60 Ls, man pašai tā panna ir pirkta pirms 5 gadiem par 40 Ls ar visu to īpašo vāku un vēl tagad kalpo pat nezinu kā es bez viņas iztiktu..., var cept pat bez eļļas un nekas nedeg klāt un mērce arī neiet paari malām. Man ir čuguna un tai nav nekāds teflona pārklājums, kas var noiet... Labs ieguldījums.. Neesmu Eastcon izplatītāja, bet man patīk tās firmas produkti arī karstā gaisa cirkulācijas krāsniņa ir laba.
  • Mani arī interesē pannas jautājums, pagaidām iztieku ar lētajām, saskrāpētajām. Vai tiešām tagad visi lieto tikai pannas ar teflona pārklājumu? Varbūt ir kādas citas praktiskā pielietojumā ērtas alternatīvas?
  • Ir jau arī čuguna pannas, kas ir nopērkamas veikalos, pa lētāku naudu nu līdz 20 Ls un nav nemaz tik smagas kā varētu likties, un viņām nekas nenāk nost un nemaz nav kam nākt nost.
  • Icook pannas, kas gan arī ir no dārgā gala, bet nu jau trešo gadu kalpo ideāli, klāt nevelk, ļoti labi tīrās un taukvielas arī vajag ļoti maz. Kur tādas var apskatīt/nopirkt? Centrāltirgus piena paviljona Otrajā stāvā virs Maximas Baltkrievu ražojumu veikalā.
  • Jūsmoju par Titāna pannām - māsai ir Eastcon jau daudzus gadus un vienkārši ideāla. Gribētos nopirkt, tik neesmu vēl saņēmusies uzmeklēt kādu konsultantu - ja kāds ir, es labprāt sakontaktētu. Vienu brīdi apdomāju čuguna pannas iegādi, bet tad izlasīju, ka no tām ēdienam piejaucas dzelzs, bet teflona ir pilnīgs garām - vieglas un teflons ātri lobās nost, kas bez tam ir indīgs.
  • Titāna pēc smaguma ir līdzīgi kā čuguna. Un viņas sakarst vienmērīgi visa panna - piemēram - piens vārot neiet pāri. Un ja ir tīra, tad karsējot nepiedeg. Es gan nezinu, kā ar čuguna šai ziņā.
  • Titāna pēc smaguma ir līdzīgi kā čuguna. Nez, pati panna ir no titāna, vai arī viņai kaut kāds pārklājums? Prasu tāpēc, ka titāns ir tikpat viegls kā alumīnijs.
  • Nu, ja pareizi atceros, tad viņa ir vairāku metālu sausējums, no kuriem virsējais vai iekšējais ir titāns. Teica, ka kausēšana notiek, ja atmiņa neviļ, tad pie 2000 grādiem un līdz ar to tas nav vienkārši pārklājums un tas nav nokasāms. Tie skaitās titāna - keramikas trauki.
  • Vienlaicīgi cepu kartupeļu pankūkas uz vīra labās pannas (pircis gardēdis, rūpīgais pavārs) un savas sliktās (pirkusi ķep ļep kopā sametēja), un galarezultāts bija 2 dažādi ēdieni. Uz viņa smagās pannas pankūkas sanāca vienmērīgi zeltainas, labi izceptas, uz manējās kaut kādas ar tumši brūniem plankumiem, vietām baltas, vietām jūk ārā. Tas man pierādīja, cik tomēr liela nozīme ir kvalitatīvai pannai.
  • Lietoju čuguna panna - klāt nekas nelīp, viss sacepas ļoti vienmērīgi, kotletes sanāk sulīgas ar kraukšķīgu garozu, kartupeļi - zeltaini. Pannu pirku iekš Stockmann, tikai iecept gan to vajadzēja, lai gan bija klāt zīme, ka tā ir pilnībā sagatavota cepšanai.
  • Icook pannām ir 3 kārtīga konstrukcija: Alumīnijs + čuguns + nerūsējošais tērauds. Atšķirībā no Zepter traukiem, kuru sastāvā nav feromagnētiskā tērauda, tā ir priekšrocība, jo līdz ar to der arī indukcijas plītīm. Rokturi pannām ir ergonomiski, lai būtu komfortablāk lietot un speciāli veidoti, lai nesakarstu.
  • Izmantoju Ballarini pannu, 2 gadi jau apkārt un kā jauna, lai gan gatavojam ļoti daudz.
  • Par Ballarini pannām savukārt atkal es esmu dzirdējusi ne tik glaimojošus izteikumus, ka ir dārgas un bieži jāmaina. Domāju, ka ļoti svarīgs moments ir pannu kopšana, tā paildzinot to kalpošanas laiku. Te kādu laiku atpakaļ bija karsta diskusija par teflona pannām. Pievienojos tiem, kuri uzskata, ka teflons ir ok.
  • Jau kādu gadu (man liekas) ir Ballarini panna, nav ne vainas. Ļoti labi var redzēt, ja trāpās nekvalitatīvāka eļļa, rauj klāt baisi. Tāpat nepatīk olīveļļā, pie mums pirkta, extra virgin. Vispār man liekas, ka pannas auru uzlabo pankūku cepšana, pēc pankūku cepšanas kādu laiku neko neķer klāt. Savukārt auru grauj - mazgāšana trauku mašīnā, pēc tam ķeras klāt vairāk (man mājās ir viens trauku mašīnas fans, kuram riebjas mazgāt pannas ar rokām).
  • Pagaidām mana pieredze rāda, ka ar teflona pannām var paveikties un var arī nepaveikties. Gadus 10 atpakaļ nopirku Tefal pannu - nokalpoja 8 - tikai tad sāka kaut kas mazliet nākt nost, lai gan ar to saudzēšanu tā bija kā bija. Pēc tam nopirkām Ballerini pannu - pilnīgi garām - pat gadu nenokalpoja, tagad ome nopirka Rimi akcijas pannu ar to sarkano punktu - pagaidām apmierina.
  • Balleri pannu jau lietojam 3 gadus. Iesākumā nerāva klāt, bet pēc centīgas mazgāšanas parādījās šī problēma, līdz atklājām knifiņu - pēc katras mazgāšanas jāieeļļo pannas virsma. Tagad viss ok.
  • Atklājām knifiņu - pēc katras mazgāšanas jāieeļļo pannas virsma. Man ir tādas pannas, kuras pēc atdzišanas izslauku ar papīra dvieli un viss. Nekad vēl nav bijusi vajadzība mazgāt.
  • Tagad lietoju Rimi akcijas pannu ar to sarkano punktu - pagaidām ir ok. Pirms tam 3 gadus lietoju lēto pannu pirktu Maximā. Un vēl tagad izskatās gandrīz kā jauna. Nekur teflons neiet nost. Bet kartupeļus cepu vecā, labā čuguna pannā.
  • Par Ballarini pannām neko labu nevaru teikt. Ātri vien man viņa "nodega", kaut arī nebiju viņu skrāpējusi. 
  • Ārkārtīgi patīk Zepter pannas. Es savu komplektu nopirku no vīramātes, kas to bija lietojusi jau 8 (!) Gadus. Tā vēl joprojām cep brīnišķīgi, turklāt gaļu un citus taukainus produktus var cept bez eļļas. Mazgāt arī ļoti viegli, saskrāpēt nav iespējams. Tām pannām esot mūža garantija (75 gadi). Ja ir izdevība nopirkt no kāda lietotu, to droši var darīt - ticiet man, nenožēlosit! Vēl esmu dzirdējusi, ka www.krausen.lv ir tāda paša tipa pannas, tikai krietni lētākas, kā Zepter. Tā kā iesaku painteresēties
  • Teikšu tā, ka nopirkt Zepter pannu ir daudz izdevīgāk, kā divreiz gadā pirkt teflona pannu. Kā jau teicu, manas pannas ir jau 10 gadu vecas, un ir kā jaunas. Turklāt tagad var maksāt arī līzingā un uzreiz jau dabūt preci.
  • Savukārt es teikšu tā, ka nopirkt Zepter pannu ir daudz izdevīgāk, kā divreiz gadā pirkt teflona pannu. Kā jau teicu, manas pannas ir jau 10 gadu vecas, un ir kā jaunas. Teiktu, ka stipri izdevīgāk ir nopirkt veco labo čuguna pannu. Manai čuguniecei ir 2 gadi, bet mammas čuguniece ir gadus 15 veca - i vēl joprojām kā jauna. Turklāt nav jāsatraucas par pārklājuma noskrāpēšanu, nekas nerauj klāt, viss izcepas vienmērīgi, kotletes vienmēr sanāk sulīgas. Vienīgi pašā sākumā ir neliela ķēpa ar iecepšanu, bet kad tas ir izdarīts, tad panna ir vienkārši. Ir man arī kaut kāda panna ar titāna pārklājumu, tomēr čuguniece liekas labāka.
  • Dīvainā kārtā vienīgās panna, kas pārdzīvojusi 4 gadu mūžiņu ir Tefal ar sarkano rimbuli (kā mājās noņirdzām - panna ar de-G-punktu). Pēc RIMI akcijas tapa iegādāta vēl viena. Abas veiksmīgi ceļo trauku mašīnā pēc katra ielietošanas gadījuma un nekur nekas nelobās, vizuāli atšķirības abām nekādas, lai arī viena + 3 gadi ilgāk lietota. Apmaisīšanai un cepšanai tiek izmantotas koka lāpstiņas. Savukārt viena cita dārgā gala daiļava tagad tiek izmantota kā vok-panna ar eļļas dedzināšanu, bet cept tādā pankūkas neuzņemtos  Katrai pannai sava funkcija. Ja vajag cepināt, tad dažreiz vieglāk ir iebāzt cepeškrāsnī grillēt nekā stāvēt pie pannas  Visi "kosmiskie" brīnumi manas mātes virtuvē neiztur ilgāk par 2 nedēļām un tad aizceļo lauku radiem par prieku un izklaidi... Nemainīga arsenālā palikusi vecā čuguna panna.

Komentāri

aija:
10.12.06 18:58:59

Vairākus gadus lietoju Eastcon pannu. Cerēju, ka kalpos ilgi, taču nokalpoja apm.3 gadus. Gadu pēc pannas beidza kalpot arī Eastcon katls (tam taču tāda slodze kā pannai nebija jāiztur). Vienīgais, ko varu secināt: daļa Eastcon trauku ir brāķi vai "krutka" pa dārgu naudu. Nekad dzīvē vairs neiegādāšos Eastcon produkciju, jo tā neatbilst konsultantu solītajam. Tagad otro gadu lietoju Ballerini pannu ar punktu. Pagaidām kalpo labi.
Līga:
13.12.06 17:03:35

Zepter produkcija varbūt nemaz nav slikta bet attieksme pret klientu tur ir drausmīga.Vasarā nopirku pannu ar īpašu attīrīšanas līdzekli.Pannu atveda pēc 1,5 mēneša pēc nomaksas.Solītā sieviete kura atbraukšost un parādīšot kā attīrīt, brauc vel joprojām.Tā nu stāv mana super panna kastē.Un otro līgumu nemaz negrasos apmaksāt.Lai iet dillēs!!!
taiga:
07.01.07 16:23:00

Bet vai kāds varētu pateikt kā to sasodīto pannu pirmo reizi iecept/
****:
27.01.07 18:39:32

eastcon panna pa 10 latiem ir (ja godiigi saka-baigais suuds):)
mums taa noklapoja 1 gadu lai gan tai nepieskaaraamies ne ar vienu blekja instrumentu-teflona paarklaajums kursh tika slaveet kaa baigi noturiigais-nogaaja taa smuki pa biskinjam ka i pamaniit nevareeja -bet vienaa jaukaa mirklii saaka piedegt pannai klaat produkti ka i atapties nevareeja-vienu vaardu sakot vai nu braakjis vai paaraak uzskruuveeta cena jo izmantojot pannu kura maksaaja 10 latus taa nogaaja 1,5 gadus-secinaajums viens ne viss ir labs kas ir daargs un skaisti aprakstiits:)
****:
27.01.07 18:40:09

eastcon pa 100ls(kluuda):)
inta:
03.02.07 23:14:01

Eastcon traukus (pannu, katlu, pīli) lietoju jau gadus piecus. Nesūdzos, nezinu kā iztiktu it īpaši bez pannas, kuru lietoju gandrīz katru dienu. Pēc katras cepšanas pabāžu zem auksta ūdens, noslauku ar papīra dvieli, reizi nedēļā iepilinu eļļas pilienus 3-4 un ar papīra salveti ietaukoju. Kalpo labi un nekas nepiedeg. Varbūt man ir paveicies, jo par kvalitāti nevaru sūdzēties.
atlântico:
19.03.07 12:01:20

visu cienju TEFAL pannaam! lietoju jau daudzus gadus, taas ir briinishkjiigas.
esenif:
22.03.07 06:32:27

Es šīs diskusijas rezutātā (orģinālās) nopirku čuguna pannu - lieliska izvēle, ko nenožēloju un iesaku visiem. Gadsimtos pārbaudīta vērtība.
Inguna Olsson:
12.08.07 13:36:05

Zepter pannu ( arī katlus ) iegādājos 1997 gadā . Joprojām - vienkārši super . Gatavoju ļoti daudz un regulāri . Vienīgā vaina bet( pati vainīga ) liku vākus trauku mazgājamā mašīnā un tagad pēc 1,5 gada- tā darīšanas termostati ir jānomaina jo tie ir no plastmasas un tādas augstas temperatūras neizturēja. Bet firma piedāvā jaunus un nav nekādas problēmas.
lelde:
18.08.07 15:20:41

Man visilgāk kalpo čuguna panna. Visas citas - ar pārklājumiem, vai viegla metāla vai nu rauj klāt, vai rada ēdienam nepatīkamu piegaršu.Starp citu,vai nav kāda informācija, kur var dabūt emaljētu pannu?
edgars:
23.01.08 22:12:25

pirms 3 gadiem nopirku barallini platinum izgājusi caur trīs komunalkām cepta 3reiz dienā visu ko. Iet te ka mīļa galvenais nemainīt eļļu ja sāk ar olīveļļu tad arī jaturpina pamēģinājām arī nerafinēto saulespuķu eļļu nu labāk likt tur kur tā paredzēta-salātos. tā kā saudzīga lietošana un patstāvīga eļļošana un viss būs oki doki
inta:
02.07.08 18:08:38

es nopirku teflona pannu pa39 latiem un menesis nepagaja ka panna bija beikta1 gan bija garantija 5 gadi negaju zemoties uz veikalu bet varbut tomer vajag?un tagad man nav uzticiba nekada pa dargam pannam labak pirkt letas ka beikta ta vieta jauna!
Edgars:
28.12.08 14:54:25

Pannas at teflona pārklājumu ir kaitīgas veselībai. Kā arī teflons nonāk pārtikā, gan izgarojumu veidā, gan arī kā sīkas daļiņas pārtikā. Iesaku biezu nerūsējošā tērauda pannu, vai labu rūdītā stikla pannu, vai arī čuguna pannu. Nevajag tiekties pēc ēdiena "nepieraujamības", bet drīzāk izvēlēties tiešām kvalitatīvu un veselībai drošu pannu.
Natālija:
23.10.09 11:16:08

Lai teflons paliktu kaitīgs veselībai, to vajag uzsildīt līdz 400 grādiem. Jūs nekād nesasniegsiet šādu temperatūru mājas apstākļos. :)
Starp citu, pie mums Latvijā arī ražo pannas ar teflona pārklājumu. Kvalitatīvas un salīdzinoši lētas - rūpnīcā Darba Spars.
Laima:
12.11.09 14:03:15

Vai kādam ir pieredze ar Woll pannām?
fake Ballarini garantija:
15.06.10 11:02:17

pirms gadiem 3 pirkām pannu Rito - pārdevējas smaidīdamas stāstīja, ka panna superlaba, nekad mūžā nepiedegs, ar čuguna pārklājumu, ko varot pat ar naglām skrāpēt, nekas nenotiks. Titanio sērija, samaksājām 36Ls. Un pēc tam vēl 2 tādas pašas pannas nopirkām, jo sākumā cepa ļoti jauki.

Bet - notika tas, ka pat tikai ar koka lāpstiņu strādājot, un visādi rūpīgi apejoties, jau trešajā gadā viss sāka degt klāt. Šodien sazvanīju Rito veikalu, pārdevēja saka - figu - garantija patiesībā tikai 2 gadus!!! Cūcība. līdzi pat iedeva grāmatiņu, kur rakstīts 10 gadi.

Ko man tagad darit? Patērētāju tiesību centrs? Ko vispār likumdošana saka par to, ja pārdevēji dod 10 gadu garantiju, bet pēc tam attaisnojas, ka tikai 2 gadi?

Via vēl kādam ir līdzīga pieredze ar Ballarini, jeb es arī nemāku cept?
Zane:
06.02.11 15:46:22

Man ir tiesi tada pati panna - Titanio - nekādu problēmu, cepu vēl joprojām, jau daudzus gadus. ar pannām svarīgākais ir nelikt karstas/ siltas zem auksta udens, tad rodas termoshoks, tas ari visvairak bojā pannas. Par pārdevējiem - labāk uzticēties preces pievienotajai instrukcijai angļu valdā. Man gan Rito veikalā vienmēr gadījušies jauki pārdevēji. Nesen garām ejot redz\eju logā lielu ābeli pilnu ar pannām - jaunums kaut kāds -green pan.(zaļā panna) Būs naudiņa un vajadzība iegādāšu - ir labas atsauksmes.
Lapa:
05.01.12 10:31:04

Green pan (zaļā panna)- domāju, ka būšu iegādājusies lieliskas pannas - 1 sautēšanai,2 - cepšanai. Rīkojos,kā norādīts instrukcijā. Sautējamā panna kalpo ļoti labi 2 gadus, bet, ak vai, cepamā pēc gada jāmaina. Sākumā bija lieliski. Lietoju koka piederumus,kopu ar papīra dvielīti un siltu ūdeni,olīveļļu.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS