Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/par-augliem-un-ogam/

... par augļiem un ogām

  • Gatavi banāni uzglabāsies ilgāk, ja atdalīs vienu no otra.
  • Citronu uzglabāsies ilgāku laiku, ja tos ieliks burkā ar aukstu ūdeni un ūdeni mainīs katru dienu.
  • Iesākts citrons paliks svaigs, ja tos liks uz šķīvja, kas apliets ar etiķu un citrons jāliek ar griezuma vietu uz leju.
  • Apelsīni un citroni  saglabāsies ilgāk, ja tos apsmērē ar eļļu, ieliek celofāna maisiņā vai aizvērtā traukā un uzglabā vēsā vietā.
  • Citroni labi uzglabājas sausās smiltīs. Citronus liek smiltīs tā, lai tie nesaskaras viens ar otru.
  • Rīvēta apelsīnu un citrona miziņu ilgāk saglabās savu aromātu, ja to likt hermētiski noslēgtā traukā, pārkaisīt ar tik pat biezu cukura kārtu (cik bieza ir rīvētās miziņas kārta) un turēt ledusskapī. Miziņas var ik pa laikam papildināt.
  • Lai nomizoti ābolu nepaliktu tumši, tos iemērc vieglā, aukstā sālsūdenī.
  • Āboli saglabās savu stingrību un svaigumu, ja katru ābolu noslaucīs ar glicerīnā iemērktu lupatiņu.
  • Savītuši āboli atgūs savu izskatu, ja tos iemērkt uz pāris stundām aukstā ūdenī.
  • Svaigi āboli uzglabāsies ilgāk, ja tos pārkaisīs ar koka skaidām, sausām smiltīm vai ievīstīt papīrā.
  • Brūklenes pārlasīt un sabērt burkās. Burkas nedaudz pakratīt, lai ogas sakrītas. Pārliet ogas ar aukstu, vārītu ūdeni, burkas noslēgt un likt uz 3 dienām aukstumā. Tad ūdeni nomainīt ar svaigu ūdeni, trauku labi noslēgt. Uzglabāt vēsā un aukstā vietā.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS