Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/par-garsigu-picu/

Par garšīgu picu

Gribētos uzzināt:

  1. Kādu tomātu mērci izmantojat picām?
  2. Kāds siers ir vislabākais?
  3. Kāds garnējums visņammīgākais?
  • Pamēģini izrullēt plāni, plāni rauga mīklu. Apsmērēt ar Kabaču ikriem ( tad būs tāda maiga). Sieru var jebkādu (bet var pamēģināt miksēt). Nu garnējums varētu būt ar bekonu+ ananāss vai tunci.
  • Parasti nopērku gan vārīto gan pusžāvēto desu, sīpolus un tomātus. Tomātu mērci pērku Spilvas, kas domāta karstmaizēm (ar sēnēm un marinētiem gurķiem). Sieru – mīkstāku - parasti Krievijas. Jebkādu nevar pirkt. Vienreiz Maximā uz atlaidēm nopirku un pretīgs uz picas bija. Šitāda sanāk ļoti garšīga. Picas pamatnei ņemu Valdo gatavo maisījumu.
  • Picām skaitās ļoti labs mozarellas siers. Garnējumam var likt visu, ko sirds kāro. Galvenais, lai sastāvdaļas savā starpā der kopā.
  • Vispār nekādas garšvielas nelieku. Tikai tās desas, sīpolus, tomātus un karstmaižu tomātu mērci. Tomātus griežu gabaliņos un visas sastāvdaļas jaucu kopā vienā traukā. Tomātu mērce apakšā, viss pārējais virsū. Siers un krāsnī iekšā.
  • Kādreiz iekš Čili picas garšoja Kentaura pica. Tajā izmantoja zilo sieru un smalkās strēmelītēs sagriezta auksti kūpināta liellopa gaļa. Ideāli!
  • Tomātu mērci picai taisām paši, jo tāda mūsmājās vislabāk garšo. Vīra recepte – bundžiņu tomātu ar viņu dabīgo mērci (tādi sagriezti gabaliņos tomāti) katliņā  vāra, kopā ar izspiestu ķiploka daiviņu, ēdamkaroti vai tējkaroti medus, melnie maltie pipari, sāls, oregano vai baziliks un vēl var piesautēt yeast extract "Marmite" - piedod interesantu garšu. Tad visu vāra kādas 15 minūtes, biki atdzesē un tad zieķē virsū mīklai. Mīkla gan paštaisīta, izrullēta ļoti ļoti plāna. Liek virsū visu iespējamo, ko sirds kāro. Šķiņķis, tuncis, mazās gliemenes, tomāti, sīpoli, ananāsi + siers - man šķiet, ka visi treknie sieri labi kūst. 

Gribēju pajautāt, kādas ir tradicionālās garšvielas, ko liek uz picām?

  • Daudzi baziliku liek.
  • Tradicionāli liek timiānu, majorānu, oregano, baziliku.
  • OREGANO ir tradicionālā picas garšviela (raudene, latviski). Un jāber tā uz karstas, gatavas picas. Īpaši labi, ja maliņu var nosmērēt ar olīveļļu un tad uzbērt raudeni.

Cik grādos cepat? Un cik ilgi?

  • 200 grādos laikam 20 minūtes.
  • Šodien cepu - 200 grādos 30 minūtes, paštaisītā mīkla, plāna un kraukšķīga sanāca. lieku, visprastāko tomātu mērci, + virsū gaļa, siers, vai gaļa + ananāsi+ siers, vai siers, siers, siers... nu tas pēc izvēles ko liek virsū. siers - Krievijas 50%. kūst baigi forši un garšo vēl foršāk.

Virtuves FORUMS 2007

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS