Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/par-piena-produktiem/

... par piena produktiem

  • Lai brinza/fetaki uzglabātos svaiga ilgāku laiku, nepieciešams ar mitru audumu pārklāt trauku, kurā tā glabājas.
  • Lai siers paliktu tik pat svaigs, kā nopirkts un nezaudētu savu garšu, turiet to ledusskapī hermētiski noslēgtā traukā un klāt pieliekot gabaliņu cukura.
  • Olas dzeltenums neizkaltīs, ja ievietos to traukā ar nedaudz ūdens.
  • Olas nedrīkst uzglabāt ledusskapī ilgāk par 2 nedēļām. Bet ja katru olu ietīs avīzē un ik pa laikam to apgriezīs, tad var uzglabāt arī ilgāku laiku.
  • Piens uzglabāsies ilgāk, ja to uzvārīs kopā ar cukuru. Uz 1 l piena 1 ĒK cukura.
  • Svaigs piens jāuzglabā tumšā vietā -jo gaismas ietekmē zaudē lielu daļu vitamīnu.
  • Vārītu pienu ieteicams uzturēt emaljētā vai keramikas traukā.
  • Sviests uzglabāsies ilgāk, ja tiks turēt vārītā sālsūdenī.
  • Lai sviestam nebūtu nepatīkamas garšas, to vajag glabāt necaurspīdīgā traukā, lai nepiekļūst gaisma.
  • Lai sviestam pazustu rūgtena garša, to vajag pārkausēt.
  • Rūgtenuma piegaršu sviestam var noņemt, ja to uzkarsē kopā ar gredzenos sagrieztu sīpolu.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS