Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/piena-uzputosana/

Piena uzputošana

Kāpēc neveidojas piena putas? Vispirms mēģināju ar roku kuļamo, tādu kā spirālīti, ko nopirku komplektā ar krūzi. Nekā. Nospriedu, ka štrunts, nopirku AEG elektrisko putojamo, klāt vēl toveris kanēlim un tik kuļu, un nekā?  Kur varētu būt problēma?

  • Uzkarsē pienu pirms putošanas. Ar karstu pienu parasti sanāk stingras putas. 
  • Kuļu tikko no ledusskapja izņemtu. Un vēl - kā ar treknumu - tajā instrukcijā rakstīts, ka liesāks putojas labāk. Man tie pieni tādi ap 4,5 % .
  • Nekad liesie nav putojušies tik labi kā veikalu treknie, tie - ap 3,5%. Uzlieku katliņu uz lēnas uguns, sildu un putoju ar mikseri uz maksimālo jaudu (esmu arī ar rokas putotāju mēģinājusi, rezultāts IR!). Tik stingras tās putas nesanāk kā ar prof. mašīnām putotās, bet kādu brīdi turas gan.
  • Amerikāņu studenti iemācīja mājas apstākļos saputot stingras piena putas. Sanāk tik stingras, ka uzliekot kafijai, pa virsu vēl mierīgi var vafelīti uzlikt. Vajadzīgs nospiežamā kafijas kanna. Tajā ielej pavisam nedaudz karsta piena, apmēram 1,5 - 2 cm biezumā un tad intensīvi kustina augšup/lejup to virzuli, kas domāts kafijas biezumu nospiešanai. Intensīvi, kādas minūtes 2. Sanāks daudz biezu piena putu.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS