Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/putukrejuma-dekors-uz-tortes-ka/

Putukrējuma dekors uz tortes. Kā?!

Kā pareizi iedabūt želatīnu putukrējumā, lai garnētu torti, lai garnējums nesāktu ūdeņoties un turētos vairāk kā pāris stundas?

  • Želatīnu uzbriedina, ūdens peldē izkausē un iemaisa putukrējumā, bet jāmaisa bišku strauji, citādi var sacietēt tikai strūklai tuvumā esošais putukrējums ( es vienreiz šitā pārcentos, jo bija bail, ka putukrējums nesakuļās sviestā).

Tad varbūt es sakuļu to putukrējumu un tad pēdējos "metrus" uzkuļu lejot iekšā želantīnu? 

  • Var arī tā, bet nekas tur sviestā nesakuļas vienalga, tā kā droši sakul pēdējos metrus un tad iemaisi.

Pirmā reize - neveiksmīga. Sakūlu putas, kā lēju klāt želatīnu, turpinot kult - putas pārvērtās šķidrumā. Laikam tomēr jāmaisa, ne?

  • Varbūt labāk putukrējumu kombinēt ar "stindzinātāju" t.i. tādu pulverīti no mazas paciņas, kas palīdz putukrējumam noturēties un neplakt? Safenhest vai kaut kā tā saucās - mazas zilas paciņas veikalā turpat kur vaniļas cukurs, cepamais pulveris utt.
  • Tas stindzinātājs ne vella netur - tikai tik ilgi, kamēr ledusskapī, pēc tam tāpat šļūk nost. Pat divas paciņas piebēru - nekā, tāpat šļūk.
  • Želatīns jau to putukrējumu savilks kopā tad, kad būs pastāvējis kādu laiku. Jāsaputo stingri putukrējums un tad uzmanīgi jāiemaisa želatīns izšķīdināts, bet vai ar to var dekorēt kūkas, man nav ne jausmas, jo mēs tā gatavojam saldos lielos traukos. Vēl stingrs esot augu putukrējums, kas pārdodas tetrapakās veikalos. Garša gan būs citādāka, kā piena putukrējumam.
  • Stindzinātājs līdz šim mani nav pievīlis, es ieteiktu tomēr sākt ar to. Ja nu tomēr gribas ar želatīnu tad darbības sekojošas: uzbriedina un izkausē želatīnu, tad saputo putukrējumu, pēc tam želatīnā iemaisa pāris karotes saputotā krējuma un tikai pēc tam šo masu uzmanīgi iemaisa pārējā saputotajā krējumā. Viss.
  • Parasti nekādus stindzinātājus neizmantoju. Protams, no putukrējuma nekādas puķītes-rozītes netaisu, bet vienkārši tortes apsmērēšanai no visām pusēm der arī parasts, labi saputots putukrējums bez piedevām. Un nekas nekur nenotek. Pēc tam jau dekorē ar augļiem vai ko citu.
  • Ja želatīnu paredzēts apvienot ar nesildāmu substanci, tad vispirms nedaudz no šīs substances ir jāiemaisa želatīnā (un nevis otrādāk).

Cāļa Virtuves forums 2007

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS