Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/safrana-stidzinas-ko-ar-tam-iesakt/

Safrāna stīdziņas – ko ar tām iesākt

Nu gribu likt šo kliņģerī. Ir mīkla, ir safrāns. Smuki dzeltena smaržīga stīdziņa. Kā viņu dabon tai mīklā? Piedodiet par stulbumu - smalcināt pulverī, šķīdināt ūdeni? Nu -kā? Ak nujā - un CIK? Apmēram cik daudz jāliek uz tādu vienu mīklas daudzumu, no kā sanāk plātsmaize? Viens Dobeles dzirnavnieka rauga mīklas iepakojumu? 500 gr pulvera, laikam.

  • Safrānu izšķīdina pienā. Daudzumus nepateikšu, bet maz, jo šis baigi jiftīgs. Par daudz būs rūgts un sīvs.
  • Siltā ūdenī, kādās divās ĒK. Uz vienu tādu mīklas iepakojumu kādi pāris mateļi, maz vienvārdsakot.
  • Nešķīda, balsoju par saberzšanu.
  • Nav jau jāizšķīst, tas šķidrums tikai jāsakrāso un jāsaaromatizē.
  • No saberšanas nekas lāgā nebūs, jo neatraisīsies tas aromāts. Silts piens vislabāk derēs. Mana vecmamma, pirms iejaukt mīklu, dažus safrāna “matiņus” aplēja ar 1/4 glāzes karstu pienu, uzlika šķīvīti un nolika maliņā. Kad mīkla jau mīcāma nāk, tad lika klāt to smaržīgo pienu un saplucināja arī pašas safrāna stīdziņas klāt.

Komentāri

gundega:
19.07.07 18:00:17

Vispirms saberzhu piestinjaa un tad uzleju vaaroshu pienu. 4-5 stiidzinjas.
Jana:
26.07.07 14:04:43

Varbut tas var skist izskerdigi nemot vera safrana cenas, bet es medzu safranu pielikt klat piemeram risu biezputrai - skaisti dzeltene sanak un ar nelielu riekstu garsu.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS