Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/saldeta-zivs-ko-daru-ne-ta/

Saldēta zivs - ko daru ne tā

Nopirku sasaldēto zivs fileju (nu to, kas klučos safasēta), normāli istabas temperatūrā atlaidināju, sagriezu gabaliņos, apviļāju zivs garšvielās un miltiņos, cepinu pannā uz lēnas uguns... bet viņa nepaliek mīksta, bet sīksta kā klucis - pat pēc 20-30 minūšu cepšanas! Kas notiek? Ko es daru nepareizi?

  • Sasaldēto zivs fileju nedaudz istabas temperatūrā atlaidināju, ieliku cepešpannā, apbēru ar sagrieztiem ķiplokiem un sāli, pārlēju ar majonēzi un cepu cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Bija laba. 
  • Pamēģini neatlaidināt, bet taisni sasaldētu uz pannas virsū.
  • Neesat gadījumā saldētu kalmāru vai tamlīdzīgu iepirkušas? Cik esmu cepusi tās saldētās filejas, vienmēr beigās tuvu putrai sanāk, sīksta nekad nav bijusi.
  • Sasaldēta zivs jāliek cepties sasaldēta un neatlaidināta. Talismans ir pārak mīksta zivs cepšanai, var jau, bet.. Tad labāk cept heku vai mencu.
  • Ja godīgi, man nav pārliecība, ka tā vispār bijusi zivs, ko cepāt. Tiešām pēc kaut kāda kalmārveidīgā izklausās. Zivi uz pannas var mest i atlaidinātu, i vēl sasaluši. Atšķiras tikai cepšanas ilgums. Vienīgi man ļoti nepatīk, kad, cepot sasaldētu, panna ir pilna ar ūdeni. Labāk tomēr vispirms atlaidināt un tad cept. A cept var dažādi:
    • uz pannas vienkārši ar sāli un pipariem,
    • apviļāt olā ar garšvielām un/vai miltos (es gan izmantoju rīvmaizi)
    • likt ar taukvielām mazliet ieziestā cepamtraukā, apkaisīt ar garšvielām un cept. Tūlīt pēc izņemšanas no plīts apkaisīt ar rīvētu sieru un kapātām dillēm. Klāt labi garšo siera - pesto mērce.
    • cepamtraukā cept kopā ar dārzeņiem (kādu šampinjonu, burkānu utt) un siera - citrona mērci.
  • Zivs dārzeņos. Zivi sagriež jau gatavas porcijas lielumā. Padziļā pannā ierīvē daudz burkānus, ķiplokus, sagriež dažus sīpolus, uzgriež 3 – 4 paprikas riņķīšos un nedaudz apsāla vai uzber garšvielas. Zivs gabalus liek uz dārzeņiem. Pārlej skābu krējumu vai majonēzi, uzliek vāku un uz lēnas uguns sutina apmēram 15 minūtes. Pēc tam zivi uzmanīgi pārliek zem dārzeņiem un dārzeņus pa virsu. Cep ~ 10 minūtes.
  • 2 tomāti
    2 sīpoli
    200 gr siera
    majonēze
    Visu to sagriezt un sarīvēt sieru, sajauc ar majonēzi. Cepešpannā saliek zivtiņu ( es mencu cepu parasti ), garšvielas un salikt pa virsu to masu.
  • Rimčikā pie saldētām zivīm un filejām bija samesti arī kalmāri lieli, mierīgi sajaucami ar fileju. Es arī vienreiz šitā iegrābos. Bet vispār zivi es cepu atsaldētu. Viņa tik ātri uzcepas, ka vidus nepaspēj sacepties, kamēr ārpuse jau gatava. Nevienmērīgi sanāk. Bet zivs jau ļoti ātri atlaižas.
  • Sarīvē daudz burkānus, sagriež sīpolus. To visu sacep dziļākā pannā. Pievieno ķiploku, var arī tomātu mērci. Kad šitā ķēpa ir gatava, tad ierušinu tajā gabaliņos sagrieztu zivi - parasti mencu, sasalušu). Pasutina minūtes 10. Ēdams gan karsts, gan auksts.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS