Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/smaidigie-piragi/

"Smaidīgie" pīrāgi

Kādi knifi jums ir pīrāgu aiztaisīšana, aizspiešanā, lai šie nelec vaļā? Man kaut kā 2/3 vakar atlēca vaļā un izskatās, ka šie par mani smaidītu atņirguši savus speķzobiņus. Provēju ar glāzi tās malas saspiest un ar rokām.

  • Uz saspiežamās malas nedrīkst trāpīt pildījums vai ola. Kā arī pildījums nedrīkst būt par daudz.
  • Pīrādziņus netaisu pusmēness formā. Aizspiežu ciet, sānu malas savienoju un lieku uz plāts ar savienojuma vietu uz leju. Neviens pīrāgs nav atvēries un sanāk kā mazi kukulīši.
  • Ar glāzi izspiežu aplīti, tad karoti pildījuma iekšā un aizspiežu maliņas kā pelmenim, tad galus aizvelku uz viduci, nogludinu, lieku otrādi, noapaļoju galus, lai sanāk klasiskā speķpīrāga forma un uz plātes virsū.
  • No mīklas taisu bumbiņu, to saspiežu plakanu, ielieku pildījumu, malas saspiežu ciet, noloku tā, lai atrodas pīrāgam apakšā un ieveidoju formu.
  • Nelieku maliņas kopā vienu otrai pretī, bet pārlieku pāri. Nu, piespiežu augšmaliņu kādu pusi cm no apakšmalas. Un apveļu uz šuves.
  • Maliņas aizspiežu ar dakšas palīdzību - izskatās arī smuki tādas rieviņas. Un vaļā noteikti nenāk.
  • Kad pīrāgi jau gozējas uz pannas, tad pirms apziežu ar olu, ar dakšiņu tos sadurstu. Tad "neplēš" pīrāgu. Man pīrāgi "nesmaida".

Bet, ja parasti pārplīst nevis savienojuma vietā (to lieku uz leju), bet gan augšā vai sānos.  Izskatās tiešām kā zobains smaidiņš. 

  • Augšā varētu plīst, ja pildījums ir par treknu, vai pati mīkla par treknu.

Cāļa Virtuves forums 2008

Komentāri

Saimnieciite:
22.07.08 23:45:32

Nju tak PA SMUKO-ja arii piiraadzinjsh pasmaida-pasmaidi pretii.Man arii taa gadiijaas.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS