Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/sodas-dzesana/

Sodas dzēšana

Vai sodu var dzēst ar etiķi vai etiķa esenci?

  • Parasti to daru ar ābolu etiķi vai parasto galda etiķi - ieliek sodu lielākā traukā uzlej etiķi, bet tā pa vairāk- vismaz 4reiz vairāk par sodas daudzumu un ļauj, lai tas izburbuļo - pacelsies putas apmaisi nu varbūt minūte jāpatur un tad, kad vairs neburbuļo tad ir gatavs un var pievienot mīklai. Šādi pazūd izteiktā pretīgā sodas garša.
  • Dzēšu ar citrona sulu. Neciešu etiķi un esenci.
  • Daudzās receptēs ir jāliek soda, bet tā kā daudz ieliekot parādās sodas pretīgā garša(droši vien ir gadījies ēst kēksus ko tirgo ar tādu dīvainu garšu) nu lūk, tad dzēšot to ar etiķi, vai kā te minēja ar citronu sulu(man personīgi labāk patīk ar ābolu vai vīna etiķi) tad šī pretīgā garša pazūd, bet soda saglabā savu funkciju- padarīt mīklu pufīgāku.
  • Ja negribas ķēpāties ar sodu, veikalos pārdodas cepamais pulveris.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS