Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/uz-sviestmaizem-kaut-ko-pastaisitu-un-garsigu/

Uz sviestmaizēm kaut ko paštaisītu un garšīgu

Ko liekat brokastīs uz sviestmaizes? Veikalos nopērkamās - desas, gaļas un pastētes ir jau apnikušas.

  • uzcep "viltoto zaķi";
  • mājās gatavota pastēte, aukstā gaļa, vārīta mēle, vārītas gaļas ruletes;
    vienkārši vārīta gaļa, kāda gaļas rulete, cepetis, pildītie vistas stilbi, aukstā veidā labi griežami uz maizes, vistas fileja iemarinēta un uzcepta (neizdauzīta);
  • paštaisīta pastēte ar paša skābētu gurķi;
  • siera salāti. Viltotie siera salāti;
  • rīvēts kabacis sajaukts ar rīvētu sīpolu un sajaukti ar skābu krējumu un etiķi;
  • cepta ola vai maizē iecepta ola;
  • sasmalcina sīki, jo sīki siļķīti. Samaisa ar mīkstu sviestu, dillēm un citiem zaļumiem, pēc vēlēšanas. Uz folijas izveido desiņu no tās masas, satin un ledusskapī iekšā;
  • pašsālīta laša, foreles fileja;
  • brētliņas tomātu mērcē sajauktas ar sīki sagrieztu sīpolu un skābu krējumu;
  • maigāku cauraudzi izvāra garšvielās, krāsnī apcep un rezultātā gards cepetis, ko likt uz maizes;
  • no piena produktiem: protams kāds siers, kas iet pie sirds, biezpiens sajaukts ar ķimenēm vai sīpoliem, vai puravu. Klāt pievieno sāli, skābu krējumu vai kefīru, vai lakto, vai kausētu sieru;
  • principā, ja ir vēlme noņemties ar cepšanu, tad cepeškrāsnī var jebko samest uz maizes šķēles un sanāks savdabīga mini pica;
  • pašsālīta skumbrija;
  • uz maizītes ļoti der fiksie salāti, kuri sastāv no vārītām, sagrieztām olām un krabju nūjiņām, to samaisa ar majonēzi un smērē uz maizītēm;
  • avokado, krabju nūjiņas un majonēze;
  • lielie šampinjoni sagriezti šķēlēs un sacepti kā karbonāde - apviļāti olā un miltos;
  • omlete, kas izcepta kā bieza pankūka. Tur var iekšā iemaisīt ļoti daudz labu lietu - vārītus puķkāpostus, brokoļus, burkānus, gaļu u.c.;
  • samaisi biezpienu ar nedaudz krējuma un piedevām pēc vēlēšanās- zaļumi, mārrutki, krabju nūjiņas, diedzēti graudi - kas nu garšo. Masu pilda paprikā (pēc iespējas šaurākā, garenākā) un liek ledusskapī. No rīta griez šķēlēs un liec uz maizes. Krāsaini un veselīgi;
  • sausmaizītes - liek virsū biezpienu ar zaļumiem;
  • karstmaizes - biezpienu sajauc ar olu, pierīvē sieru, ja slinkums uzliek siera šķēli (lieku daudz ķiploku) un cep cepeškrāsnī;
  • sacep burkānus, sīpolus, žāvētu gaļu (cauraudzīti) un izmaļ caur gaļasmašīnu. Smērē uz maizes;
  • humuss. Omleti- stingru- ar dārzeņiem, var cept pat iepriekšējā vakarā. Uz pannas uzsilda tomātu pastu ar konservētām pupiņām. Pasniedz ar maizi;
  • sarīvē sieru un desu, olu, kečupu, majonēzi un garšvielas. Masu liek uz maizes un liek cepeškrāsnī cepties;
  • ašie salātiņi, ko krāmējam uz sviestmaizes - vārīta, sarīvēta ola, sajauc ar sarīvētu desu, majonēzi un garšvielas pēc ieskatiem;
  • "egviči" - 2 tostermaizes, siers Filadelfija, vārīta ola, tomāts, pipariņi;
  • siļķu pasta ar filadelfijas sieru. Mazsālītas siļķu filejas eļļā sablenderē ar filadelfijas sieru, ķiploku, maltiem pipariem un mazliet citrona sulu. Ļoti garšīgi uz grauzdētas baltmaizes;
  • uz baltmaizes vai graudu maizītes šķēlītēm - kārto sagrieztus ābolus, pa virsu nedaudz krējuma ( piciņu - nevajag izsmērēt, pati izlīdzināsies), uzkaisa cukuru un kam garšo - kanēli. Krāsnī iekšā un gatavs;
  • maizes šķēles pārsmērē ar plānu kārtiņu dzintara siera un liek virsu Talsu rituļa šķēles un cep cepeškrāsnī;
  • uz maizes šķēles liek salātu lapu un sagrieztu tomātu, uzspiež nedaudz majonēzi un pārkaisa ar rīvētu sieru. Var arī zaļumiņus uzkaisīt;
  • ķilavmaizītes. Uz maizītes kārto ķilaviņas (parasti ņemu "Sievas buču"), sagrieztas vārītu olu ripiņas, pilīte majonēze un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem;
  • īstu rupjmaizi pārsmērē ar sviestu, kārto svaiga gurķa vai tomāta šķēles un pārkaisa ar zaļumiem (loki, dilles, pētersīļi, baziliks).

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS