Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/vistu-aknas-ka-pagatavot/

Vistu aknas - kā pagatavot

Sanāca nogaršot vienā ēstuvē - ļoooooti garšīgas bija. Tad nu nopirku eksperimenta nolūkos 200 gramus izejvielas un domāju kā nesabojāt.

  • Iegriežu ar nazi, apvārtu miltos, apsālu un cepu eļļā no abām pusēm. Sanāk labi. 
  • Izklapēju pavisam drusku, apvārtu miltos, apcepu. Lieku virsū apceptus sīpolus, uzleju saldo krējumu, tad uz minūtēm 20 cepeškrāsnī (bet var arī tāpat uz plīts), pārkaisu ar zaļumiem.
  • Apcep sīpolus, tad pieliek aknas, melnās žāvētās plūmes un kārtīgi sacept. Vēl lieku ungāru garšvielu ar īpatnējam odziņām. Tad saldo krējumu pa virsu un pasutināt kādu laiciņu.
  • Sagriežu smalki jo smalki vienu sīpolu, uzleju uz pannas nedaudz ūdens, lieku aknas kopā ar sīpoliem. Kas ūdens ir novārījies, uzleju eļļu, tad uzlieku vienu normāli sagrieztu sīpolu, pacepu, uzberu kādu ēdamkaroti miltu, samaisu, atkal ļauju pacepties, tad virsū uzleju pienu, ļauju uzvārīties, tad pieleju saldo krējumu, vēl ļauju pavārīties un viss. Man vislabāk garšo nevis pašas aknas, bet tā mērcīte un ar kartupeļiem - ņam. No garšvielām izmantoju sāli, estragonu, timiānu.
  • Akniņas apkaisu ar svaigi drupinātiem pipariņiem, sāli, tad apviļāju miltos un sakultā oliņā, cepu sviestā brūnas.
  • Apcepu, uzsijāju miltus un vēl pacepu, pieliku sāli, piparus un lauku svaigo krējumu, nedaudz pasautēju to visu. Sanāca fantastika!

Virtuves FORUMS 2007

Komentāri

sol_vita:
16.01.08 11:16:12

pastēte arī garšīga sanāk
Krišus:
05.05.10 19:43:28

es tik gari neķeepaajos : aatrais variants
aknas lieku uzkarseetaa pannaa ar nedaudz eļļas , pirms tam aknas noskaloju ar aukstu uudeni caurdurii , tomeer tirguu bļodaa ar taadu zupu..., apcep uz karstas panas apgrozot minuutes 5 , dedzinaat bruunas ar nav vajadziigs, uz 300 gramiem aknu ņem kaartiigus triis siipolus , sagriežu ripiņaas paargriežot siipolu uz pusi, siipolus ieberu panaa ar aknaam samisu , pievienoju nedaudz sviesta , uzberu saali un maltus melnos piparus , zem vaaka uz nelielas uguns sauteeju kameer siipoli caurspiidiigi , tad ieleju 150 gramu skaabaa 15% kreejuma un turpinu sauteeties minuutes 5 liidz 6 , tad gatavs , var eest ar riisiem , kartupeļiem vai taapat ... visi eeduši maurodami...

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS