Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/zeltainais-sirups-ko-iesakt/

Zeltainais sīrups - ko iesākt?

Ir nopirkts Zeltainais cukura sīrups, bet tagad īsti nesaprotu, ko iesākt. Pirkts Prismā, zem 2 lati pudele.

  • Lieku cukura sīrupu dažāda veida konditorejas izstrādājumos, kuros vispār nepieciešams cukurs, sīrups gan jāliek bik vairāk (ja pareizi atceros, cukura svaru reizinot ar koeficientu 1,4). ieguvums, piemēram, maizes cepšanā ir tas, ka sirupa klātbutnes rezultātā maize ilgāk nesacietē.
  • Ir izmantots arī gaļas marinēšanai vasarā, visādām grila receptēm.
  • Smērēju uz cepeša pirms cepšanas beigām. Nav pasalds ? Nē, tur jau tikai pārsmērē plānu kārtiņu. Viņš taisni baigi foršo aromātu dod. Un vispār - skadināvijā pie gaļas pat zapti ēd, tā ka gan jau tur kāds racionālais grauds ir? Un pie rauga mīklas, kā jau rakstīja. Uz Ziemassvētkiem tieši šitas sīrups ir vislabākais piparkūku mīklai, bet nekad nav pieticis drosmes taisīt to mīklu pašai.
  • Ja mīklai pēc receptes prasa Zeltaino sīrupu, tad var likt parasto cukuru. Ar minēto Zeltaino sīrupu tas izstrādājums būs mīkstāks un ilgāk tāds arī paliks. Ir pārbaudīts no personiskās pieredzes. Tam ir garš zinātnisks skaidrojums, kuru varbūt es te neiztirzāšu, bet ideja tāda, ka šitais sīrups ir rauga sēnītēm patīkamāks, nekā cietais, kristāliskais cukurs, tamdēļ šamās labāk strādā un ilgāk dzīvo, nekā ar balto cukuru. Nu, tā īsumā. Maizes ražošanā lieto sīrupu, lai maize ilgāk mīksta, piemēram. Bet nu mājas kārtībā jau var iztikt arī ar parasto, ja nu kas.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS