Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/skaidrojumu-abc/kajennas-pipari/

Kajennas pipari

  • Kajennas pipari, (sarkanie pipari jeb čilli) var būt ļoti dažādās krāsās un arī dažādā lielumā taču tiem visiem piemīt ļoti stipra, asa garša un aromāts. Atkarībā no piparu veida to stiprumu klasificē ballēs no 1 līdz 120.
  • Piparu pāksts šķērssienās atrodas glikozīdi, kas piešķir aso garšu. Nelielā devā pipari veicina gremošanas sulu izdalīšanos.
  • Kajennas pipari tiek pārdoti galvenokārt dažādos maisījumos, jo tīrā veidā tie ir pārlieku stipri. Parasti tos samaisa kopā ar sīpoliem, ķiplokiem, krustnagliņām, smaržīgajiem pipariem u.c. Kajennas pipari tiek ļoti plaši lietoti pārtikas rūpniecībā: tos pievieno gaļas un zivju izstrādājumiem, marinādēm, konserviem, dažādiem garšvielu maisījumiem. Viens no populārākiem maisījumiem ir Tabasco.
  • Mājas virtuvē piparus izmanto zirņu, pupiņu, zupu un mērču pagatavošanā.

Komentāri

liva:
06.02.09 09:55:25

ne nu tiesām kāpēc jums sos jaukos datus nevar nokopet?
...:
14.05.10 21:24:08

Kur tāddus var nopirkt vispār ??

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS