Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/skaidrojumu-abc/karvele-lapu/

Kārvele (lapu)

  • Tas ir 30–60 cm augsts viengadīgs augs, ko pazinuši jau senie romieši.
  • Pēc izskata lapu kārvele atgādina pētersīļus, tikai lapas tai ir daudz smalkākas. Svaigas kārveļu lapas satur ēteriskās eļļas, C vitamīnu, minerālvielas.
  • Tautas medicīnā kārveļu lapas lieto gan caurejas, gan urīnpūšļa un elpošanas orgānu slimību gadījumā.
  • Kārveļu lapām ir patīkama saldena anīsa garša un smarža. Tās var izmantot tāpat kā pētersīļu lapas. Visgaršīgākās ir svaigas lapas. Tās var pievienot bazilika, estragona un pētersīļu zaļumiem.
  • Amerikā ir populāri lietot kārveles, grillējot gaļu un zivis. Sevišķi laba garša ir biezpienam, kam piejaukts mīksts Kamambēras siers un kārveles.
  • Ieteicams kārveļu lapas sagriezt un pārkaisīt gatavam ēdienam tikai īsi pirms ēdiena baudīšanas!

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS