Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/skaidrojumu-abc/kressalati/

Kressalāti

  • Kressalāts jeb dārza cietķērsa ir viengadīgs lapu dārzenis un garšaugs. To audzē arī mūsu dārzos. Kressalāts pazīstams jau sen. Tā dzimtene ir Ēģipte.
  • Kressalātos atrodas C, B un K vitamīni un ß–karotīns, kalcijs, fosfors, dzelzs, kālijs, magnijs un sēra savienojums fenilizotiocianāts, kas šim garšaugam piešķir specifiski rūgteno un sīvo garšu.
  • Kressalāti uzlabo ēstgribu, veicina gremošanu, turklāt tiem piemīt arī antibakteriāla iedarbība.
  • Svaigas lapiņas var pievienot biezpienam, omletēm, sieriem un zupām. Tās plaši izmantojamas visdažādāko zivju un gaļas ēdienu dekorēšanai. Kressalāti ir ļoti garšīgi arī uz sviestmaizēm.

Komentāri

kika:
02.03.06 23:15:53

kāds kressalātiem ir latīniskais nosaukums??
Eva:
17.02.07 09:56:50

Patiešām ļoti garšīgs. Galvenais daudz vitamīni tajā augā.
Anna B.:
18.03.09 11:36:26

lepidum sativum
es:
29.03.09 14:29:14

Lepidium sativum L.
;)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS