Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/skaidrojumu-abc/krustnaglinas/

Krustnagliņas

  • Tās ir izžāvēti neizplaukuši īstā nagliņkoka ziedpumpuri, kuros ir ļoti daudz ēteriskās eļļas – 15–20%. No tām iegūst neļķu eļļu.
  • Krustnagliņām ir ļoti stiprs, savdabīgs aromāts un asa garša. Tas tiek izmantotas gan medicīnā, gan kulinārijā. Stomatoloģijā krustnagliņas noder par labu antiseptisko līdzekli. Tās ir populāras rūgto liķieru, karstvīnu, punšu, augļu sulu un kokteiļu pagatavošanā un bieži tiek pievienotas dažādām marinādēm, sakņu, gaļas, zivju, sēņu, makaronu ēdieniem, medījumiem un mērcēm.
  • Kopā ar sīpoliem un kolrābjiem krustnagliņas uzlabo skābētu kāpostu garšu. Krustnagliņas ir viena no visplašāk izmantotajām garšvielām dažādās marinādēs, kā arī konditorejas izstrādājumu ražošanā.
  • Ēdienam krustnagliņas pievieno īsi pirms tā gatavības.
  • Krustnagliņu kvalitāti var pārbaudīt, iemetot tās ūdenī. Ja krustnagliņas ir kvalitatīvas, bagātas ar ēterisko eļļu, tās peld vertikāli ar galviņu uz augšu.

Komentāri

Zigmunds:
06.01.09 19:12:48

Tas ir totals suds. :D
liva:
06.02.09 09:48:57

kadel nevar sos matrealus nokopet?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS