Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/skaidrojumu-abc/portulaka-darza/

Portulaka dārza

  • Tā ir viengadīgs dārzenis un garšaugs.
  • Portulakas lapās ir C vitamīns un ß–karotīns. Medicīnā tās lieto pret vēdera uzpūšanos un bezmiegu.
  • Portulakas smarža un garša ir ļoti viegla, patīkama.
  • Augu izmanto tikai līdz ziedēšanai.
  • Eiropā portulaku plaši vairs neizmanto, taču joprojām gardēži no portulakas gatavo salātus, kā arī izmanto tāpat kā kaperus.
  • Portulaku var pievienot mērcēm, vīniem, makaroniem, biezpienam, gaļas ēdieniem, kā arī zupām. Var, piemēram, zupu gatavot šādi: portulakas lapas smalki sagriež, pievieno tām sagrieztas zaļo pupiņu pākstis, sīpolus, nedaudz cukura un visu vāra aptuveni 15 minūtes gaļas buljonā; kad zupa gatava, to pārkaisa ar svaigi sagrieztām kārvelēm.

Komentāri

corsika:
25.11.10 19:09:59

brīnišķi aug dārzā. Var sēt vairākas reizes. patīkama, neuzbāzīga garša.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS