Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/skaidrojumu-abc/puravs/

Puravs

  • Puravi ir kultūraugi, kas bijuši izplatīti jau Senajā Ēģiptē, Grieķijā un Romā. Tos izmanto gan kā dārzeņus, gan kā garšaugus. Uzturā izmanto neīsto stublāju un sīpolu. Puravi satur vairāk olbaltumu nekā sīpoli, bet savdabīgo garšu tiem piešķir sēra savienojumi (100 gramos līdz 3 mg). Turklāt puravos ir ēteriskā eļļa, B1, B2, PP un C vitamīns, kā arī dažādas minerālvielas.
  • Puravi uzlabo ēstgribu, aknu un žultspūšļa darbību, un tiem ir arī urīndzenoša iedarbība.
  • Puraviem garša un smarža ir maigāka nekā sīpoliem, un to izmantošana virtuvē varētu kļūt daudz plašāka nekā pašreiz. Puravus liek pie zupām, gaļas un zivju ēdieniem, salātiem. Cukurā konservētas lapas noder konditorejas izstrādājumu dekorēšanai.

Komentāri

richijs:
13.08.06 00:35:41

puravi rullleee.....puravinji 4 ever....puravs the besat..... es gribu pravu...puraws+kjiplocinshs=miilestiibvinshss

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS