Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/skaidrojumu-abc/salvija/

Salvija

  • Tā ir daudzgadīgs lakstaugs. Tās lapās ir ēteriskā eļļa, miecvielas, rūgtvielas u.c.
  • Tautas medicīnā salvijas lapas lieto mutes dobuma un rīkles skalošanai, pret saaukstēšanās slimībām.
  • Tas ir arī savelkošs un dezinficējošs līdzeklis.
  • Kulinārijā salvija lietojama uzmanīgi, jo tai ir ļoti stipra garša.
  • Salvija piešķir patīkamu aromātu mērcēm, omletēm, zivju un gaļas ēdieniem, it īpaši vistu aknu pastētei.
  • Svaigas salvijas lapas liek klāt salātiem. Salviju ieteicams lietot kopā ar rozmarīnu.

Komentāri

Santa:
12.05.05 17:00:12

Man shausmiigi nepatiik shii garshviela!!!!!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS