Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/stils/3-staviga-torte/

3 - stāvīga torte

Meita pasūtījusi uz dzimšanas dienu 3 – stāvīgu torti. Jau nopirku 3 pakāpeniski mazākas sirds tortes formas, gan bez dibena. Jautājums šāds: kā novietot 3 dažādos stāvus vienu uz otra?
Gribu katram lielumam taisīt biskvīta pamatni, varbūt to 2 x reizes pārgriezt un pildīt ar 2x saldā krējuma, želatīna, aveņu/zemeņu un cukura pildījumu un 1x saldais krējums, šokolāde un cukurs pildījumiem. Šos pildījumus esmu jau izmēģinājusi  1- stāvīgām tortēm  - viss sacietē un turas labi.
Vai izveidot katru atsevišķi - tad uzmanīgi pamatni noņemt nost un uzlikt uz 2 platiem nažiem, transportēt un uzliekot kā nākošo stāvu - izņemt. Vai arī izveidot pirmo stāvu, pagaidīt, lai sacietē, tad likt tortes formu uz šī un veidot nākamo stāvu? Bet vai apakšējais stāvs izturēs?

  • Pati gan taisījusi neesmu, bet varu pastāstīt, ko esmu redzējusi savas radinieces - konditores virtuvē:
    1. taisa daudzstāvīgu kūku, izmantojot speciālu trīsstāvīgu formu (sanāk kā ārzemju kāzu kūkas);
    2. mazākās kārtas liekot uz lielākajām, bet pildījumam tiešām jāsacietē salīdzinoši labi, varbūt tad pirmajiem diviem stāviem izmanto ar želatīnu, 3 - ajā bez?
  • Apakšējais stāvs izturēs. Pareizi jau raksti - piepildi pirmo stāvu, ieliec ledusskapī, lai sacietē, tad liec nākamo biskvīta kārtu virsū un pildi atkal to ar kaut ko. Atkal liec ledusskapī, lai sacietē un tā līdz pašai augšai.
    Tas process laika ziņā iet diezgan ilgi. Bet toties rezultāts ir tā vērts. Beigās, kad liksi to putukrējuma masu ar želatīnu .... apkārt visai tortei, visi nelīdzenumi izlīdzināsies.
  • Uz kāzām mums bija 3- stāvīga torte un cik izpētīju, tad katru stāvu cepēji bija likuši uz speciālām paplātītēm ar statīviņiem.
  • Jā, kāzu tortes ir atsevišķs pasākums. Tur tiešām ir speciāls statīvs.
  • Par kāzu tortēm - tas tādēļ, lai var skaisti sagriezt un viesiem pasniegt, lai nečammātos ar visu lielo kūku.
    Visam vajadzētu turēties.  Parasti izvēlos šo variantu: izveidot katru atsevišķi - tad uzmanīgi pamatni noņemt nost un uzlikt uz 2 platiem nažiem, transportēt un uzliekot kā nākošo stāvu, respektīvi  izveidoju 3 dažāda diametra pamatnes ar krēmu, pagaidu, lai visas savelkas, sacietē, un tad jau būvēju un dekorēju.

Atskaitos: sataisīju katru kārtu atsevišķi, pēc tam pieturot zem dibena un tortes formas mālam sēdināju vienu otrai, un pēc "uzsēdināšanas" virsu nogriezu ar nazi apkārt formai, lai vieglāk iznāktu ārā. Pēc tam dekorēju. Viss sanāca, pat labāk kā domāju. Meita bija sajūsmā.

Komentāri

Evita Dāve:
02.12.07 20:23:26

Kad gatavoju 3 stāvīgu medustorti, es zem katra stāva,(izņemot pirmo),lieku sagrieztus kivi vai citus augļus +krēms, jo tad pat sagrieztas tortes viducis ir gards

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS