Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/stils/lielas-saldetavas/

Lielās saldētavas

Pastāstiet - kas tajās labs/kas ne tik? Kam jāpievērš uzmanība pērkot? Kādas labākas - horizintālās vai vertikālās? Pagrūti izvēlēties no esošā piedāvājuma... Metu aci uz apmēram 200 litrīgu. Cik lielas ir jūsu lietošanā? Vieta paliek pāri vai pietrūkst?

  • Whirlpool. Litri cik, nezinu, bet liela, kādi 2 m augsta laikam. Pietiek +/- : mamma piebāž ar saldētiem dārzeņiem, dārza un meža ogām, rabarberiem, sēnēm, viens plaukts ir gaļai (suņiem un cilvēkiem). Būtu lielāka, gan jau piebāztu arī to, bet nu liekas, ka ar šo pietiek.
  • Horizontāla. Ļoti ērti, vietas daudz: cik litrus nezinu, bet liels kā kumods ļoti ērts gaļas glabāšanai.
  • Vertikālā, jo patīk, ka ir vairākas atsevišķas atvilknes, nevis viss sakrāmēts viens otram virsū un atvilknēs atsevišķi stāv - saldie, dārzeņi, augļi, zivis, gaļa, gatavie ēdieni. Ļoti daudz saldēju un tas baigi ieekonomē laiku.
  • Vertikāla, ar 4 normālām atvilknēm. Pagaidām it kā pietiek, bet brīžiem liekas, ka varētu būt arī maķenīt lielāka. Īpaši, kad atgriežos no LV ar rupjmaizi, kūpinatām vistiņām, utt. Tiek saldēts ļoti daudz- sākot ar ogām un beidzot ar gaļu, zupām, mērcēm. 
  • Horizontālā – 360 l. Viens atsevišķs mazāks nodalījums, viens lielais, kam pa virsu liekami divi grozi. Ļoti ērti un labi saldēt. Apakšā lielajā nodalījumā lieku lielos saldējamos gabalus (jēru kājas utml), kārtainās mīklas kastītes, saldējumu un citas lietas, kas jau ir kastēs, mazajā sānu nodalījumā ogas un dārzeņus. Bet grozā lietas, ko parasti apēdam mēneša laikā - zivis, vistu gabaliņus, uz sviestmaizēm liekamās lietiņas, paštaisītos speķa pīrādziņus utt.
    Ļoti nepatīk verikālie tieši dēļ atsevišķām atvilknēm, ciest nevaru  Bet, ja telpas neatļautu turēt horizontālo, tad noteikti pirktu vertikālo.
  • Horizontālā - ~ 400 l, ir tādas kā gropes, lai var bīdīt iekšā grozus, līdz ar to nav jākrāmē viss kaudzē iekšā. Lielums normāls, ši ir tikai uzkrājumiem - saknēm, augļiem, sēnēm, lauku gaļai. Dzīvoklī vēl ir 2 ledusskapji ar savām saldētavām ikdienas lietošanai.
    Ar to gribēju autorei teikt - ja vieta atļauj - ņem drusku lielāku.
  • Vertikālā - ~ 2 m augsta, litrus nezinu. Vecajā mājā bija horizontālā, bet šitā labāk patīk, jo ir vairākas atsevišķas atvilknes, nevis viss sakrāmēts viens otram virsū. Vairāk vietas stabili nevajag, varbūt pietiktu arī ar mazliet mazāku. (esam ģimenē 4 cilvēki). Bet, ja paši saldētu ne tikai zemenes, bet arī citas ogas, tad gan mazāku neparko nevarētu.
  • 2 m augstumā BEKO, strādā jau 2 gadi un esmu bezgala apmierināta. 5 atvilknes ar -18*C un 2 ar ātrsaldēšanu -27*C.
    Neko nelieku kastītēs, jo ļoti daudz aizņem vietu. Pērku maisiņus produktu saldēšanai un iekšā visas ogas, blenderētas vai veselas, dārzeņus utt. 

Kādos traukos saldējat ogas u.c.? Dažas plastmasas kastes saldētavās vienkārši salūzt gabalos. Kādas un kur pērkat? Vai tās, kas HH pasūtāmas (tie daudzie gabali) būs labas?

  • tā kā man tie saldējumi tiešām daudz, tad pērkam vairumenē tādus plastmasas trauciņus, kādos lielveikalos liek gatavo ēdienus - dažāda izmēra. Cenas smieklīgas, pēc tam nav jāmazgā un jālieto otrreiz. Gaļu tinu pārtikas plēvē.
  • Ogas, dārzeņus, sēnes saldēju maisiņos, kas domāti tieši saldēšanai. Kastēs lieku tikai paštaisītos saldējumus, vai, piemēram, sēņu mērci vai zupu. Gaļu saldēju vai nu ietītu pārtikas plēvē vai, ja izmēri atļauj maisiņos. Tāpat arī paštaisītos pīrāgus, pusgatavās maizes utt arī lieku maisos.
    Visus paštaisītos gabalu ēdienus (pīrādziņi, maizes bulciņas vai kukulīšus, pelmeņus, frikadeles utt) vispirms atsevišķis sasaldēju uz plastmasa gaļas dēlīšiem un tad saberu maisiņos.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS