Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/svaigesana/ka-parriet-uz-svaigesanu/

Kā pārriet uz svaigēšanu

Kā pāriet uz svaigēšanu, jo burkāns tukšā kuņģī man ir kā žilete...

  • Vai tik tur nebūs tā problēma kaut kur citur... Vai svaigu burkānu sulu esi mēģinājusi? Vai arī blenderētu kokosriekstu kopā ar burkānu un citām garšīgām lietiņām? Cik zinu, tad, ja kuņģis un zarnas ilgstoši pieraduši pārsvarā pie termiski apstrādātas pārtikas, tad tiešām svaigi dārzeņi slikti gremojas vai negremojas nemaz, un tad vajadzīgs ļoti pakāpenisks un saudzīgs pārejas periods uz svaigumiem. Tad labāk sākt ar sulām, kas veicina attīrīšanos un normālu procesu atjaunošanu...
    Ar 8-9 stundu darbu ir pagrūti, bet ne neiespējami. Jāņem līdzi no mājas sagriezti dārzeņi, vai svaigi augļi, vai mērcēti rieksti un sēklas. Vismaz mans dzīvesbiedrs, pat vīrietis būdams, tā ļoti labi tiek galā.
  • Uz šādu uzturu vajag pāriet ļoti pakāpeniski. Tas ir ļoti veselīgs, bet nepieradušam zarnu traktam tas būs pamatīgs šoks.
  • Pirms ieviest sev šādu ēdienkarti, ir tiešām daudz kas jālasa, jāmēģina, jābūt pārliecībai utt., - citādi gan var sev nodarīt vairāk slikta kā laba
    To tiešām arī uzsver visi, kas apzināti propagandē tādu dzīves veidu. Es tam pilnīgi piekrītu. Ja cilvēks ilgstoši ēdis tikai termiski apstrādātu pārtiku, tad viņa sistēma vairs neizstrādā tās vielas, kas nepieciešamas, lai tiktu galā ar svaigu pārtiku. Vispirms jāuzsāk radikāla (bet arī pakāpeniska) organisma attīrīšana, tad var sākt ar nelieliem daudzumiem svaigu sulu utt. Par to ļoti labi ir jau uzrakstījis G.Malahovs grāmatā "Organisma attīrīšana un pareiza ēšana". Otrkārt, attīrīšana vajadzīga tādēļ, lai likvidētu no zarnu sieniņām visus tos uzslāņojumus, kas vispār nekādām barības vielām neļauj normāli uzsūkties.
  • Ko ēst - izvēle, protams, katram sava (un izvēlei atbilstošas sekas). Piebildīšu gan - termiski apstrādāti produkti veido pieradumu, jeb precīzāk izsakoties - atkarību. Un garšo mums tie tādēļ, ka tur visādas baudvielas klāt - garšvielas, tas, kas veidojas gaļai iegūstot kraukšķīgu kārtiņu, aromatizatori (ķīmiskie), cukurs, monosodiumglutamināts utt. Tās liek klāt, jo savādāk tie ceptie/vārītie produkti pliki nemaz tik garšīgi nav. Ēdot termiski apstrādātus produktus, dabiskās garšas sajūtas arī notrulinās.
    Tad kad cilvēka organisms ir attīrījies, tad pilnīgi dabiskā veidā mainās arī garšas sajūtas. Daudz interesantāki un aromātiskāki kļūst ēdieni, kuri pagatavoti tikai no dzīviem produktiem (tos arī jāmāk garšīgi, interesanti sagatavot!)... bet gala rezultāta cilvēks ar laiku nonāk pie secinājuma, ka visgaršīgāk un arī ērtāk ir noēst augļus un dārzeņus tādus, kādi tie ir.
    Mana ēdienkarte dotajā momentā nav diez ko bagātīga, jo ir ziemas beigas. Vislielākajā cieņā dotajā periodā ir diedzētas lēcas un sēklas, kokosrieksti, granātābols, citrusi, avokado, ziedputekšņi, medus, burkāni un citas saknes (ko vēl var atrast), zaļumi...
    Par klizmām tas arguments no dakteru puses eksistē, bet kā jau tu uzminēji - veselīgā organismā mikrofloru atjaunot nav problēma. Daudz smagāka disbakterioze (un citas sekas) mēdz būt pēc antibiotiku lietošanas.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS