Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/brokastis/putras-biezputras/prosas-biezputra/

Prosas biezputra

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 glāze prosa
2 glāzes ūdens
naža gals sāls
piens
cukurs
sviests vai margarīns
Gatavošana:
Pērku prosu pēc iespējas tīrāku (bez "krikumiem"). Ja gadās kāds - lasu laukā. Pirms vārīšanas ieberu katliņā un skaloju siltā ūdenī 2 - 3 reizes, kamēr ūdens kļūst dzidrs. Uz 1 glāzi prosas leju 1,5 - 2 glāzes ūdens. Uzreiz pieberu sāli. Vāru minūtes 15 - 20 (uz mazas uguns), tik ilgi, lai prosas graudiņi būtu "atvērušies". Noteikti ik pa brīsniņam putra jāapmaisa. Kad tas ir noticis ( arī ūdens būs gandrīz izvārījies), pieleju pienu tā, lai piens pārsegtu "biezumus". Kad piens sāk vārīties, pieber cukuru (cik nu saldu gribas) un pieliek klāt sviestu vai margarīnu (ko smērē uz maizes). Tad nu visu samaisa, lai izkūst. Pagaidu "burbuli" un noņem no uguns. Putra gatava.
* uzskatu, ka noteikti ir jāliek klāt gan sāls, gan cukurs, gan margarīns, jo tieši tie dod aromātu un "pūkainību.
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Lauris:
18.04.09 11:43:56

Tikko nonjeemu no uguns :) ceru buus garsiiga :)
santamonia:
20.05.09 15:05:49

Gribās vārīt prosu,bet piena nav.. incanti - varbūt var iztik bez? :P
Madara:
25.08.09 21:14:32

es tuuliit eju vaariit.. :)
meldermeita:
06.09.09 18:02:43

Var iztikt arī bez piena. Labāk liecien sviestu (nekādā gadījumā margarīnu, tajos pilns ar E-piededvām). Garšai var paeksperimentēt, pievienojot banānu un kanēli, kā arī kādu rozīni. Dikti labi tad garšo.
Rīma:
29.11.09 19:54:05

Nu tik iešu šmorēt!
mamma zanda:
06.11.10 14:57:24

uztaisiju tagad gaidu kad atdzisīs,nezinu ceru kad sanāca..pirmo reizi gatavoju prosu:)
zuzū:
27.01.11 19:41:35

Es arī šmorēt! nom nom nom
Eduards:
05.02.11 20:12:34

Paldies par recepti. Man nāvīgi garšo prosa, tik 1x mēģināju uztaisīt. Par skalošanu biju dzirdējis, tak par pārējo - ne. Toreiz sanāca.. Nu... Putniņiem bij laba...
Tagad beidzot taisīšu vēl vienu piegājienu!
students:
18.03.11 00:33:54

Vai ir iespēja pagatavot kā sāļo ēdienu?
Ar kādu gaļu vai ko tādu?
Kāda gaļa vislabāk iet klāt.

Vai labāk skalot sietiņā vai katliņā?
Eduards:
21.12.11 15:51:12

Te nu atkal es. Jā, sanāca baigi laba! Ir čakars ar tām skalošanām, drošības pēc (es te vienā no krievijas saitiem atradu) nolēju arīdzan pirmo ūdeni, kas uzvārījās, un ne smakas no rūgtuma!

STUDENTAM:
Es šo putru esmu ēdis tikai un vienīgi ar sāļajiem - aknas krējuma mērcē, sīpolklopsis, etc etc, jā arī vienkārši, kā pelēkajiem zirņiem piedevu - speķi ar sīpoliem. Man, taisnību sakot, bija pārsteigums, ka to ēd saldu! Bet reiz arī tādu pamēģināšu uztaisīt. Taču arī sāļajai versijai cukurs obligāti jāliek klāt!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS