Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/brokastis/putras-biezputras/prosas-piena-putra/

Prosas - piena putra

Prosu var sagatavot ļoti garšīgi, es izmēgināju pēc rekomendācijā no krievu žurnāla Gastronorm, bet ķēpa arī liela. Sanāca kā buberts un neviens pat neiedomājās, ka tā ir tautas nenovertētā prosa. Reti, bet atkārtoju šo triku. 

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
prosa
piens
sāls
cukurs
vaniļas cukurs
Gatavošana:
Prosu aplej ar verdošu ūdeni un notur 10 minūtes. Tā atkārto to procesu reizes 5 (process noņem rūgtumu). Tad uz tīrajiem, izskalotajiem graudiem uzlej pienu tā kā apmēram rīsus.
Vāra un pieliek sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Visu uz lēnas uguns uzvāra un, tad ietin daudzos dvielīšos, spilvenos. Vai, ja ir tāds brīnums, kā maizes krāsns, tad nu tur. Un no rīta ņem ārā, ēd gardu muti ar ievārījumu, aukstu pienu, uzkaisa kanēli vai tāpat. Jādara visi darbi vakarā, tad putra gatava no rīta, kad mēgināju saīsināt procesu, tad bija putra rūgta un cieta.
Iesūtījis:
gija
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS