Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/kakao-likieris/

Kakao liķieris

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
50 g kakao pulvera
1 TK vanilīna cukura
½ TK malta kanēļa
3 krustnagliņas
½ l pudele brendija
Vajadzēs pēc 2 nedēļām:
½ glāze ūdens
350 g cukura
Gatavošana:
Labi noslēdzamā 0,7 - 1 l burkā ieber kakao pulveri un garšvielas, pievieno brendiju un samaisa
Burku labi aizvāko un nosien ar auduma vāciņu. Uzglabā 3 nedēļas siltā, tumšā vietā, katru dienu saskalinot.
Liķieri izfiltrē. Ja grib biezāku, tad filtrē caur dubultā saliktu marli; ja dzidrāku, tad filtrē caur kafijas automāta filtru.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, izkausē. Atdzesētu sīrupu pielej izfiltrētajam šķidrumam un samaisa. Liķieri pilda pudelē un līdz Z-svētkiem katru dienu vairākas reizes saskalina.
* filtrējot palikušos kakao biezumus var izmantot šokolādes pildījumam vai vārīt karsto šokolādi. Lai iegūtu pildījumu, kakao masai pievieno pūdercukuru u visu samaisa.
Iesūtījis:
Mākonis

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS