Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/kirsu-likieris/

Ķiršu liķieris

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 paciņas saldētu ķiršu
1 l laba degvīna ( Russkij standart vai Absolut vai Finland)
2 glāzes cukurs
Gatavošana:
Sanāca tik garšīgs, ka nolēmu ar Tevi, cienījamais cāļa lasītāj, padalīties receptē.
Ķiršus ieber bļodā, atkausē, ja veidojas tā pa vairāk ūdens, tad to vienkārši nolej. Uzber cukuru, atstāj tik ilgi, kamēr cukurs ir gandrīz izkusis. Tad šito ieliek stikla burkā - vislabākās šitam mērķim ir Pūres sulu burkas, pārlej ar degvīnu un noliek drošā vietā ( lai bērni neizdzer) nostāvēties apmēram 4 nedēļas. Tad ogas izķeksē laukā un pārlej ar izkausētu šokolādi - super garšīgi. Nu protams, var jau arī bez šokolādes pa taisno atkritumos, bet tā nu būtu mantas izšķērdēšana.
Tālāk otrais piegājiens - atkal atkausē vienu vai divas pakas saldēto ķiršu, pārkaisa ar cukuru. Cukurs un ķirši šajā posmā ir gaumes un garšas lieta - ja patīk saldāki liķieri, ber vairāk cukura, ja skābāki - ber mazāk vai neber nemaz.Un ķiršu daudzums tāpat, tikai viena paciņa noteikti vajadzīga.
Tad šito meistardarbu noliek pavisam drošā vietā, jo šoreiz būs jāuzmana ne tikai bērni, bet arī pārējie ģimenes locekļi.
Būtu vēlams šito noturēt vismaz 6 mēnešus, tad caur 2-kārt salocītu marli izkāš un ogas izspiež līdz pēdējai pilītei. Tad nones no bēniņiem omas kristāla karafes, nomazgā un sapilda karafē. Var jau protams, iztukšotā Martini pudelē, kā nu sirds vēlas. Tikai nedomājiet, ka tūlīt sāksies drope - vēl apmēram 6 nedēļas jāļauj nostāvēties, jo garšas buķete turpina attīstīties.
Un tad, kā Mārtiņš Rītiņš saka - Kas var būt labāks par šo?
Es turēju visu laiku istabas temperatūrā virtuvē zem galda - i siltajā, i karstajā, i aukstajā laikā. Nu obligāti jau zem galda nav jātur, var arī skapītī.
Es viņu taisos turēt barčikā līdz pašiem Ziemassvētkiem (ceru, ka neviens neizdzers). Pudelei gan esot jābūt stingri noslēgtai - to man iemācīja viens bārmenis, citādi tie grādi vēdinoties ārā. Par šito nezinu, bet ticu.
Ja taisnību runājot - tiešām veca Ulmaņlaiku kristāla karafe, ar speciāli pieslīpētu korķi - nu kruta, arvienvārdsakot. Tā gan faktiski domāta etiķa karafe, tā kā noslēdzas baigi labi.
Bet ir turēts arī Martini pudelē.
Iesūtījis:
abruks

Komentāri

PovarX:
17.03.08 10:17:49

Nu ne jau tikai ķirši te der. Šitā manta sanāk supergaršīga arī no brūklenēm (vēlams no meža protams) un upenēm. Bez degvīna es vēl tam visam pievienoju apmēram 250 ml tīra 96% spirta. Bet ja no upenēm grib riktīgu zāļu tiesas mantu (īpaši kad esi līdz kaulam caursalis), tad to visu var taisīt uz tīra 96% spirta bāzes (pēc nostāvēšanās tas sanāk +/- 70%, taču ļoti viegli iedzerams bez jebkādas uzkodas, un kā sasilda, uhh..., nevajag nekādus tur coldrex ķimikātus rīt).
maritana:
24.07.09 14:03:07

Vēlējos uzzināt,kāds daudzums ir viena paciņa saldētu ķiršu.Es gribētu uztaisīt no māju ķiršiem.
Greisy:
01.08.09 14:02:27

maritana - šķiet ap 400 gr..;)
Lukss:
26.12.09 14:31:38

Vai liķieris kļūst indīgs, ja uzlej degvīnu virsū ķiršiem ar visiem kauliņiem? Varot zilskābe no ķiršu kauliņiem ievilkties spirta novilkumā. Vai liet laukā, ja tā jau izdarīts?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS