Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/kirsu-uzlejums/

Ķiršu uzlējums

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg ogas
600 - 800 grami cukurs
1 l degvīna
Gatavošana:
Ogas, cukuru un degvīnu burkā iekšā, vāku ciet un uz palodzes saulītē. Ik pa laiciņam sakratu, lai cukurs izšķīst. Pēc tam svarīgākais ir burkas aizmirst. Kad rudens pusē uznāk prāta apskaidrība un atgriežas atmiņa, velku laukā, nokāšu, saleju smukās pudelēs un cienāju viesus. Atzīmēšu, ka arī ogas ir ēdamas - sacukurotas un saspirtotas.
* var taisīt no jebkurām ogām. Man šogad uz palodzes jau stāv zemenes un ķirši. Plānojas vēl kāda burka ar mellenēm, avenēm un arī upenēm. Baigi labi garšo, ja uz saldējuma (plombīra) uzlej šļuku uzlējuma. Bērniem gan laikam labāk tādu nepiedāvāt
Ar krizdolēm nav mēģināts. Aizdomas, ka varētu sanākt nesmuka krāsa. Ar kazenēm šitas dikti labs, ja pie tādām ogām tiek. Lācenes - man ne sevišķi. Tās labāk zaptē.
Iesūtījis:
Diversija

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS