Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/korinsu-vins/

Korinšu vīns

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 spainis korintes
1 kg ķirši
raugs EC18 (specializētais veikals)
~ 3 - 4 kg cukurs
Gatavošana:
Spainis korinšu (ja ir tie ķirši, piešauj klāt, ja nav - var līdzēt arī ķiršu lapu novērījums), raugs EC18 (specializētais veikals), ~2 kg cukura. Šito visu samīca, piešauj ūdeni un noliek spainī uz ~ 2-3 dienām ierūgt.
Pēc tam nokāš, nospiež caur marli biezumus (tie būs sarūguši un sula atdalījusies) un ielej vīna 20 l pudelē ar vīna raudzēšanas korķi. Izkausē ~1-2 kg cukura ar ūdeni sīrupā un lej iekšā. Precīzas proporcijas nepateikšu - katru reizi sanāk citāds "meistardarbs".
Pēc kādiem 1-2 mēnešiem (ja karsts laiks, ātrāk) jātaisa vaļā un jāgaršo - ja skābs (tas nozīmē, ka cukurs ir izrūdzis) un vēl muzierē - jāpiešauj vēl cukura sīrups. Kopā uz 20 l pudeli nevajadzētu vairāk par 4-5 kg cukura. Kad vairs nerūgst, 2-3 mēnešus jāstādina (vēlams pārliet citā pudelē un turēt vēsumā). Uz Jauno gadu būs dzerams.
Ļoti labs vīns sanāk!! Var uztaisīt arī sausu vīnu, ko faktiski nevar no citām Latvijas ogām. Ogās ir maz skābes - tāpēc labs vīnam. Ja piešauj drusku ķiršus (1 kg uz visu balonu) - vispār super!
Iesūtījis:
Spuldzīte
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS